21 Ocak 2015 Çarşamba

Yine mi!

Selam selam selaaaam! Ard arda çok yayın yazdım farkındayım. Aaa 15 tatilde evde olmayacağım. Yani blog boş kalacak :'( O yüzden şimdi yazabildiğim kadar yazmak istiyorum. Ayrıca benim için sorun olmuyor yazacak bir şey bulmak. Her daim söyleyecek şeylerim oluyor.

Bugün kitaplardaki ve filmlerdeki klişelerden bahsedeceğim! Umarım beğenirsiniz keyifli okumalaar ^^

1) Yeni kız - okulun popüler çocuğu muhabbeti:

Belki en büyük klişedir. Okula yeni bir kız gelmiştir. Kucağında kitapları, okul dolabının önünde çekingen çekingen etrafa bakar. Hayal ettiniz mi? Hah! Tam klasik Disney Channel sahnelerindendir. İşte kızımız okula yeni geldi ya tanımıyor kimseyi. Tesadüf eseri ya yeni çocuk buna sataşır ya da kız oğlanla tartışır. Ama arada mutlaka bi diyalog gerçekleşecek. Bir de popüler kız vardır ki o en büyük olaydır. 

Ya bişi dicem de neden illa yeni kız? Neden illa yakışıklı oğlan? Neden illa vampir, kurtadam, büyücü türü kişi oluyor bunlar da? Kurban olayım artık yeni şeyler düşünün. Tutmuyor bunlar eskisi gibi. Stephen Meyer kaptı hepinizin yerini :D Zaaa sjdghkfgjk

2) Annesi veya babası ortadan kaybolmuş kız/oğlan: 

Bi de bu var... Kahramanımızın ailesinden birisi esrarengiz bir biçimde ortadan kaybolmuştur. Yıllarca düşünür durur nere gitti annem/babam diye. Mal mıdır nedir kimseye de sormaz. Ama birden 16 yaşında özel güçleri olduğunu öğrenir! Aman tanrım nasıl süpriz oldu nasıııl. Meğersem bunun annesi babası artık her kimiyse kötü adamlar tarafından öldürülmüş! 16 yaşına kadar da beklemişler çünkü kötü adamlar da mal. Kahramanımız ailesinin öcünü alacak, dünyaya adaleti ve barışı getirecektir falan filan. Geç bunları geeeeç. Okullar ne zaman kapanıyor onu söyle sen?

3) Devlet giderek bozuluyor müdahale etmeliyimciler:

Bu da yeni türedi. İsyan, devlete baş kaldırış falan filan. Baktı Açlık Oyunları  ve Uyumsuz serisi çok tuttu. Herkes bizde burdan yürüyelim hesabıyla yazmaya başladı. Olmuyor ama canımlar. Yaratıcı olun abi azcık ya. Ha bir de bunda da yakışıklı erkeğimiz var onu unutmamak gerek. Hepsinde var da bunda özellikle koymuşlar sanki.

4) Kötü çocuk- Masum kız:

Bir wattpad klişesine hoşgeldiniz! Kötü bi çocuk var. İçki, alkol, sigara hatta bazılarında uyuşturucu bile var. Ne ararsanız bu çocuk kullanıyor kısacası. Şuraya da bi tane saf gerizekalı bi kız çizelim. Kız depresyondadır. Kimseyle konuşmaz. Birini sevmek ister. Ve bam! Kötü çocuğumuzla tanışır. Çocuk bunu rezil eder tabiri caizse yerin dibine sokar ama kız da yüzsüzün önde gidenir vazgeçmez. Sonunda çocuk bunu sahiplenir. Sen benimsin, sana sadece ben dokunurum ayakları.. Hoff! İşte yine yapıyorsunuz, yine yine yeniden klişe oldunuz :(. haaa unutmadan söyleyeyim bu çocuk zengin olacak böyle babasının holding zincirleri olmazsa olmaz.

5) Aşşırı sahiplenen erkek modeli: 

Oğlan çok yakışıklıdır, çok sahiplenicidir. Kızımızı asla başka erkeklere yar etmez. Kız kendi başına iş yapmaya kalkar, başı derde girer hooooooooooop bi bakmış 'biriciği' oradadır ve onu kurtarııır! Aaay çok sevimli inşallah ölürsünüz. Bu çocuk da da 4. maddedeki bazı özellikler vardır. Örneğin sigara içer. Çünkü sigara önemli. Sonra siyah giyinir çoğusu ve esmerdir. ( Aklınıza Patch geldi dimi! Benim de *.*) Ve eğer şanslıysanız özel güçleri vardır! Obaaaa uçur benş Edwırd hesabı sfhjdhgh. Kızımız ayılıp bayılır ama sonunda mutlu olan taraf onlar olur. Aman ne güzel. Keşke kız ölseydi dhfggh

6) Sorumsuz ebeveyn:

Ya bu kız her sabah nereye gidiyor lan? diye kimse mi merak etmez. Tabi evler bahçeli hoop arka kapıdan çıkıyor kız. Bizdeki gibi 50 tonluk GACIIIRT diye açılan devasa apartman kapısı yok! Oh ne ala mualla! Sonra gece geliyor kız eve saat bir mi iki mi ne bi bakıyor annesi not bırakmış kızım işim uzadı diye. Hoppala neredesin kadın sen gece 1 de İnsan annesine sorar bi. Yok abi kız da umursamaz anası da. Sonra bi halt karıştırılınca ararlar 'Anne ben Gziemlerde kalıorum' Annesi yine salak tamam der. Hiç sormaz habersiz iş niye yapıyosun? Ne giyeceksin elalemin evi diye. Haa bunda da mutlaka anne veya baba ayrı olacak. evde kız tek kalsın çünkü. 

7) Para sıkıntısı:

Daha hiç para sıkıntısı çeken biri görmedim. Maşallah herkesin ailesi zengin mübarek. Görev icabı bara gidiyor alıyor biraları, tekilaları, votkaları sonra çıkıyor. E ne kadar kitlendi kanka sana? Sonra kılık değiştirecek obaa giriyor mağazaya alıyor yeni cicilerini yine bi dünya para. Ama katiyen para bitmiyor. Para hilesi bulmuş kullanıyor zaar. Bize de söyle be gülüm nolursun.

Sizin de 'Şu da var' dediğiniz klişeler varsa yorum olarak yazabilirsiniz :3

KİTAPLI GÜNLER!






6 yorum:

  1. Çok güzel olmuş bu yazı

    YanıtlaSil
  2. Mimlendim birtanesii *-* bu arada yazıya kelimesi kelimesine katılıyorum :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim sen de olmasan valla kim mimleyecek beni ♡♥

      Sil
  3. Ahaha yazım dilini çok beğendim :D Hele şu para hilesi bulmuşlar falan :D Çoğuna katılıyorum vallahi :D Şu annenin hiçbir şey sormamasına gelecek olursak eğer sorsa olay ilerlemiyecek :D Annelerimiz harcanıyor heppp :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :D Aaah zamane anneleri yok mu :D

      Sil

Tasarım: Şevval & Moka