13 Temmuz 2015 Pazartesi

2015 Yaz Animeleri

Selamlar! Temmuz'un başından beri yazmayı düşündüğüm ama üşendiğim için yazamadığım bi yayınla karşınızdayım. Temmuz ayına girmemizle yaz animeleri de çıktı. Açıkçası çok umudum yoktu çünkü çoğu ecchi ve liseli kız animeleriydi ki absürt çoğu baya. O yüzden ben izlenebilirleri (!) listeye ekledim. Bakalım neler varmış.

1) Monster Musume no Iru Nichijou


Tür: Okul, Romantik, Komedi, Ecchi, Fantastik, Harem, Seinen
Tarih: 27.06.2015
Stüdyo: Lerche
Format: TV Serisi
 
Bahtsız genç Kurusu Kimihito, devletin yürüttüğü Türler Arası Kültüren Değişim Hareketi isimli projeye gönüllü olmak zorunda kalmıştır ve proje kapsamında sadece mitolojik birer varlık olmadıkları ortaya çıkan Sentor, Harpia ve daha nice farklı türdeki canlıdan yılan vücuduna sahip bir Lamia olan Miia’yı evinde ağırlayacaktır. Görevi Miia ile ilgilenmek ve yeni çevresine uyum sağlamasına yardımcı olmak olan Kimihito, onun cazibesine kapılmadan edemez ancak türler arası çiftleşme yasalar tarafından sıkıca denetlenmektedir. Daha kötüsü büyüleyici bir Sentor kız ve flörtöz bir Harpia’da onlarla yaşamaya başladığında Kimihito yaşının getirisi hormonlarıyla nasıl başa çıkacağını bilmemektedir.
  
Bu anime fikri hangi gerizekalıdan çıktı çok merak ediyorum. Full ecchi ve bel altı olan bu seri saçmalığın daniskası. Fragmanını izlediğimden beri ön yargılıydım zaten. çıkınca izledim. Dedim Tamam Atlantisli sana yeter bi bölüm. Olmadı kuş öldü.

2) Okusama ga Seito Kaichou!:


Tür: Komedi, Ecchi, Romantik
Tarih: 02.07.2015
Stüdyo: Seven
Format: TV Serisi
 
Hikaye Izumi Hayato’nun öğrenci konseyi başkanı olmak istemesiyle başlar fakat aniden çok güzel bir kız gelir ve başkan seçilir, Izumi’de başkan yardımcısı olur. Öğrenci konseyi buluşmasında, yeni seçilmiş başkan kendini Izumi’nin evine davet eder ve kız Izumi’ye, onlar 3 yaşındayken ailelerinin onları -alkolün katkıda bulunduğu- bir anlaşmayla evlendirdiğini söyler.
Bu anime hakkında bi bilgim yok.

3) Chaos Dragon: Sekiryuu Sen`eki


Tür: Aksiyon, Fantastik, Doğaüstü
Tarih: 02.07.2015
Stüdyo: Silver Link
Format: TV Serisi
 
Hikaye 3015 Huanli (Büyüleyici Yıl)’de geçer. Donatia ve Kouran isimli iki ülke arasında yaşanan egemenlik savaşları sırasında dünya yıkımın eşiğine gelmiştir. Tüm bu savaşların ortasında ise bağımsızlığını yitirmiş bir ada ülkesi olan Nil Kamui vardır. Nil Kamui’nin koruyucu tanrısı Kızıl Ejderha kontrolden çıkar. Bu ada ülkesi bağımsızlığını tekrar kazana bilecek midir?

Sonunda dişe dokunur bi anime. Şuanlık güzel başladı umarım öyle de devam eder *-*


4) Gangsta

Tür: Aksiyon, Dram, Seinen
Tarih: 02.07.2015
Stüdyo: Manglobe
Format: TV Serisi
 
Ergastulum şehrindeki mafyanın gücünün hakim olduğu, hırsızların kol gezdiği, seks işçiliğinin yaygın görüldüğü ancak polisin her şeye göz yumduğu kanunsuz bir kasabada, bezgin halkın bile yapmak istemediği bazı işler vardır. İşte tam da bu gibi işler konusunda hizmet veren Nic ve Worick’ten yardım isteyen bu sefer tanıdıkları bir polistir. Polis onlardan bir mafya ailesinin bölgesinde güçlenmeye başlayan bir çeteyi alt etmelerini talep etmektedir. Bunun her zamanki işlerinden biri olduğunu düşünen ikili, kısa zamanda anlaştıklarından fazlasıyla karşı karşıya kalacaktır.

İşte bana göre sezona damgasını vuracak animelerden. Merakla bekliyordum zaten *-* İnş ilerde bozmaz ama bu kadar ağır başlayan bi serinin bozacağını düşünmüyorum.


5) Aoharu x Kikanjuu

Tür: Aksiyon, Komedi, Shounen
Tarih: 03.07.2015
Stüdyo: Brains Base
Format: TV Serisi
 
Hotaru, yalnız başına yaşayacağı dairesine taşındığında kapısının önünde sonradan yan komşusu olduğunu öğrendiği Masamune ismindeki tuhaf bir adamla karşılaşır ve bu tuhaf karşılaşma hemen ardından tuhaf diyalogları beraberinde getirir. Masamune’den olabildiğince uzak durmaya karar veren Hotaru, ertesi gün okulda en yakın arkadaşı Kanae’nin bir host tarafından dolandırıldığını öğrenir ve bunun sorumlusu hosttan Kanae’nin parasını geri almak üzere harekete geçer. Ancak bilmediği şey karşısında bulacağı kişinin Masamune olduğudur.

Ay bu da güzel gibi. Başroldeki karakter çok tatlış duruyor. Ama seride çok fazla yakışıklının olması sinirimi bozmadı değil...

6) Ranpo Kitan: Game of Laplace
Tür: Korku, Gizem
Tarih: 03.07.2015
Stüdyo: Lerche
Format: TV Serisi
 
Dahi bir dedektif olan Akechi, yaşanan cinayet vakalarının ardındaki gerçeği çözmek üzere cinayetlerin işlendiği ortaokulu ziyaret eder. Burada çevresinde yaşanan olaylara ve kişilere pek de ilgi göstermeyen öğrenci Kobayashi ile tanışır. Kobayashi en yakın arkadaşı Hashida’nın endişelerine rağmen diğer insanların aksine dikkatini çeken Akechi’nin asistanı olmak için gönüllü olur.
Bunu ilk kez görüyorum desem dfhgjhdgf. İlginç duruyor, fragmanı da fena değil. Ama ne kadar kalitelidir tartışılır.

7) Rokka no Yuusha


Tür: Aksiyon, Macera,Gizem, Fantastik, Büyü
Tarih: 05.07.2015
Stüdyo: Passione
Format: TV Serisi
 
Dünya, derin karanlıklardan gelen Majin’in (Kötülük Tanrısı) tehdidi altındadır. Bu tehlike ortaya çıktığı zaman Kaderin Tanrısı, güçlerini birleştirerek Dünya’yı kurtaracak 6 kahramanı, ‘Yuusha’ları, seçer. Kendisinin dünyadaki en iyi Yuusha olduğunu düşünen Adlet Mayer dahil olmak üzere seçilen kişiler bir araya geldiklerinde 6 değil 7 kişi olduklarını görürler. Bu da aralarında bir sahtekar var demektir.

İşte bana göre sezona damgasını vuracak animelerden bir diğeri. Şuan güzel başladı. Grafikleri ve çizimleri de çok güzel. Baya umudum var *-*

8) Overlord


Tür: Aksiyon, Fantastik
Tarih: 07.07.2015
Stüdyo: Madhouse
Format: TV Serisi
 
Popüler online oyun Yggdrasil bir gün ansızın kapanır ancak Momonga isimli bir oyuncu, oyundan çıkış yapmamaya karar verir. Bu kararının ardından bir iskeletin görüntüsüne ve “en güçlü büyücü “ ünvanına sahip olan Momonga, etrafındaki dünyanın değiştiğine ve NPClerin (oyuncu olmayan karakterler) farklı duyguları hissetmeye başladıklarına şahit olur. Bir aileye, arkadaşa ya da toplumda bir yere sahip olmayan sıradan bir genç adam olan Momonga bu yeni dünyayı ele geçirmeye karar verir.
Daha izlemedim. Ama baya övgü duydum. Bol aksiyonlu dişe dokunur bi anime sanırım. Bilmiyorum ama bana Yu-Gi-Ohu anımsattı. Alakası yok gibi duruyor. Ama çizimler bence benziyor.
8) God Eater


Tür: Aksiyon, Fantastik, Doğaüstü, Askeri
Tarih: 05.07.2015
Stüdyo: ufotable
Format: TV Serisi
 
Dünyanın büyük bir kısmının Aragami denilen canavarlar tarafından yok edildiği bir gelecekte, 2071 yılının Japonya’sı Aragamilerle onların hücreleri kullanılarak yapılmış God Arc ismi verilen silahları kullanarak mücadele eden bir organizasyonu içinde barındırmaktadır. Organizasyonun God Eater olarak anılan üyelerinin kullandığı God Arclar normalde ya silah ya da bıçak türünde olabilmektedirler ancak bu iki tür arasında geçiş yapabilen yeni bir tür keşfedilir.

Allahım ne umutlarım vardı. Heyecanla beklemiştim ama Shingeki no Kyojin ile aynı format resmen. Surlarla çevrili şehir, surlara saldıran canavar ve ekip... Sağolun ben almayayım.

9) Bakemono no Ko


Tür: Macera, Doğaüstü
Tarih: 11.07.2015
Stüdyo: Studio Chizu
Format: Film
 
Birbirleriyle katiyen kesişmeyen iki farklı evrenin var olduğu hikayede, bu iki evrenden insanlara ait olan Tokyo’nun Shibuya bölgesinde yalnız bir çocuk; bakemono (canavar) evreni Shibutenmachi ‘de ise yalnız bir bakemono yaşamaktadır. Bir gün bu yalnız erkek çocuğu bakemono evreninde kaybolur. Kayboluşunun ardından burada tanıştığı yalnız bakemono Kumatetsu’nun öğrencisi olan çocuk artık Kyuuta ismine sahiptir.

Ya bu film. Ama çok tatlış duruyor. Anime filmelerini izlemem pek. Her ne kadar anime sevsem de 2 saat boyunca aralıksız çekebileceğimi sanmıyorum. Ama buna bakabilirim. Çünkü çizimleri çok hoş :D

10) Charlotte


Tür: Süper Güçler, Okul
Tarih:
Stüdyo: P.A. Works
Format: TV Serisi
 
Hikaye ergenliğe ulaşan çocukların küçük bir bölümünde ortaya çıkan özel güçlerle, bu özel güçlere sahip olan arkadaşlarına yardımcı olmaya çalışan “Hoshi No Umi” Akademisi öğrenci konseyi üyeleri etrafında döner.

İşte bu animeye dikkat edin çünkü mangakası çoğumuzun tanıdığı "Angel Beats" animesinin mangakası. İzleyenler o serinin mükemmeliğini ve dramını hatırlarlar. Ben 3. bölümde bırakmıştım ama duyduğum herkes o seriden gözüyaşlı bahsettiği için devam edeceğim. Ama Charlotte'da bomba gibi başladı. Bu seriden de baya umutluyum *-*

İşte 2015 Yaz animelerinden bir kaçı. Ciddiyim çok fazla anime vardı ve ben aralarından kendi izlediklerimi ve en izlenebilirleri seçtim. Çoğu aşırı saçma ya bu anime sektörü nereye gidiyor....?! Özellikle yazın evdeyiz diye lütfen karşınıza çıkan her animeyi izlemeyin. O kadar vakit kaybı ve boş animeler türedi ki. Kaliteli animenin ayrımını yapmaya çalışın. Herkese iyi tatiller!!

4 yorum:

  1. "Angel Beats"kelimesini görür görmez beynimden bir sinyal aldım ve Charlotte'yi izlemeye karar verdim.Angel Beats müthiş bir anime ama çok kısa ve bol dramlı.Ben nefret ettiğim için dramdan animenin finalini hiç beğenmeyip 2.sezonu bekleyenlerdendim.Ama yeni bir anime yapıldıysa Angel Beats 2.sezon hayallerimiz suya düştü demektir.T^T

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte ben ilk 3 bölümünü izleyip bu ne böyle yeaa diyip bırakmıştım :D Devam etmeyi düşünüyorum. Belki gelir 2. sezon ama ben de pek sanmıyorum :<

      Sil
    2. Ya ilk 3 bölüm zaten olayı kavramaya çalışıyorsun ne ayak bunlar diye.Ama sonra hiç bitmesin istiyorsun müthiş bir anime gerçekten,en sevdiğim animelerdendir.Beğenmeyenin,kafasını duvara sürtüp,kıvılcım çıkarıp,sonra olmayan beynini parçalayarak,geri kalanını toprağın altına gömer,helvasını bağırsaklarından yapar yerim.(Yandere bir tarafımda olduğunu söylemişmiydim?)

      Sil
    3. WooW. Bu laflardan sonra beğenmezsem yalnız aşşırı koyar hdjhfgjgf

      Sil

Tasarım: Şevval & Moka