2 Ekim 2015 Cuma

Kitap Alışverişi ve Yurt İçi Kargo Rezaleti

Allahım birikmiş o kadar çok yayın olmuş ki taa bayram öncesinin yayınını yazıyorum şuan dhfjggh. Bu kargo da aşırı belalı geldi yalnız.

Uzun süredir Yurtiçi kargo ile alıyorum kitapları. Çünkü evimize en yakın şubeli kargo firması. Siparişi HepsiBurada.com'dan verdim ve kargoyu sms ile takip özelliğini aktifleştirdim. Yani kargo yola çıkınca, şubeye gelince falan bana mesaj geliyordu. İki gün sonra kargoonuz dağıtıma çıktı diye bana mesaj geldi. Allahım nasıl heyecanlıyım pencereden kargo arabasını bekliyorum falan ama yok kargo gelmiyor. ertesi gün böyle, üçüncü gün böyle falan ben sinirlendim gittim kargo şubesine bir de ne göreyim! Mesai saati olmasına rağmen kargo arabası şubenin önünde şoförler oturmuş çay içiyor. Orada bi şalterler attı benim. Gittim bi hışımla orada benden yaşca büyük amcalara ve teyzelere fırça çektim Allah affetsin. Sonra bi baktım meğersem herkes benim durumumdaymış. Ben milleti gaza getirdim orda sfgjfdghj Hep birlikte kargo şirketini korkuttuk. Neyse ben kargomun ilk kısmını aldım

Sonra ikinci bi parça daha almak için ertesi gün şubeye tekrar gittim. yoktu. İkinci gün de gittim yok. Kargon şubeye ulaşmış, ancak görevliler bulamıyor! inanabiliyor musunuz? Ben bizzat kendim girdim bakım depoya paketlerin hepsi sağa sola fırlatılmış o kadar düzensizdi ki içimden iyi ki ki benim kargomun içinde kırılacak bir şey yoktu diye geçirdim. Bulamadık mı biz kargoyu. Yarın da Pazar zaten şube kapalı biz de o gün tatile gidecektik. Ben yine orada bi terör estirdim. Bu kadar sorumsuz firma olamaz diye. Adamlar bi şey diyemediler haklısınız dediler. Sİnir kusa kusa öfke ile uzaklaştım oradan. Ve dün gidip kargoyu aldm ben... TAM 4 HAFTADIR O PAKETE ULAŞAMAMIŞTIM. Artık mahkemeye gidecektim yemin ediyorum. Bir daha Yurt içi ile alırsam iki, olsun hepsinin abv.

Bu ay aldığım kitaplar bunlar. Hepsini bir yerden toplu almadığım için gelin neyi nerden almışım bi bakalım. 

Kargodan çıkanlar;
Güneş ve Çöl: Bu bi serinin son iki kitabı. En sevdiğim yazarlardan olan Catherine Fisher'a ait. İlk kitabı geçen sene okumuştum. Uzun süredir son iki kitabı da almak istiyordum bu sefere nasip oldu.
Scarlet ve Cress: Bu da Ay Günlükleri serisinin 2. ve 3. kitabı. 4. kitap daha ülkemizde çıkmadı. Sonunda bu seriyi de tamamladım dfgjgh.
Şeftali Kokan Bir Yaz: Bu kitabı en akın arkadaşıma aldım. Çünkü o bu tür kitapları çok sever :3. Bu kitap şeftali kokuyor ve sayfaların kenarları pespembe o kadar tatlı ki :')


Ertesi gün dershanem vardı. Dönüşte The 100 Eve Dönüş için kitapçıma uğradım. Orada Hain Yüreğim'de vardı. Merak ettiğim için ikisini de aldım. Zaten ikisini iki günde bitirdim şans eseri gjfhgfhghj


Okulların açılmasından bir gün önce ise Ankamall'e gidip pantolon alacaktım babamdan 150 lira aldım ehueheuhe. Paranın bir kısmı ile de bu ikisini aldım. I'll Give you the sun ile The Sky Is Eveywhere arasında çooook kaldım. 25 dakikaya yakın hangisini alsam diye düşünüp sonunda The Sky is Everywhere aldım. İnş beğenirim. All the bright places'i ise okumazsam ölürdüm.... O kadar çok merak ediyordum ki bu kitabı ilk kez D&R dan paraya kıyıp foregein language kitap aldım dgjdfhgh. Ama sonuna kadar değdi. Hemen okumaya başladım zaten şuan muhteşem gidiyor. *-*

Bu ay aldığım kitaplar bunlardı. Sanırım şansımı çok zorlamışım :((( Tam da Clockwork Angel'ı alacaktım. Ama artık almaya yüzüm yok cidden. Önce bunları okuyayım da gerisini öyle alırım. Gerçi İthaki yayınları çok istediğim bir kitabı çıkardı bugün onu alsaydım çok efso olabilirdi ama bu aylık alamayacağım gibi görünüyor gg :((((



9 yorum:

  1. Kitaplar hayırlı olsun... Hangi şube bu? Ben de koli bekliyorum da kıllandım şimdi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ankara/ Yenimahalle şubesi. Umarım sizin de başınıza gelmez...

      Sil
    2. Benimki bağlıca şubesi. Benimkini de getirmiyolar. Korktuğum başıma geldi. Demek ki tüm ankarada var bu sorun :(

      Sil
  2. Şu an dejavu yaşadım :-) Benim de aynen yurtiçi kargo rezaleti diye bir yazım var blogumda :-) Kısaca anlatmam gerekirse benim kargomu eve getirmeyip şubede beklettiler. Ben de internetten takip edip görmesem o kargo geri gidecekti. şubeye gittim kargonun üstünde şubeden alınacak yazmışlar. benim öyle bie talebim olmadı. kim yazmış o yazıyı neden yazmış kime sormuş da yazmış belli değil. ben ayaklarına gidip de aldım. hayır haber de vermiyorlar gelin kargonuzu alın diye.

    Artık mümkün olduğunca kendilerini tercih etmiyorum. Zaten internet siteleri Yurtiçi Kargo'dan şikayet edenlerle dolu. Bence yakınlığı falan boşver başka bir firma ile çalış. Kitaplarını güle güle oku -)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim ^^ Aynen artık kullanırsam iki olsun, aldım dersimi ben :c

      Sil
  3. Hayırlı olsuun.Güle güle oku.

    YanıtlaSil
  4. Yurtiçi kargonun geneli sorun demekki bende Çayyolu şubesinde sıkıntı yaşamıştım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım ya. Kime sorduysam yurtiçi'den şikayetçi. Ben zaten müşteri hizmetlerine telefon ile bildirmiştim sorunu. Artık ne kadar dikkate alırlar bilmiyorum...

      Sil
    2. Çok kaale almıyorlar ya. Biz çok talepte bulunduk Network şirketi olarak ama bir değişim olmayınca Yurtiçi Kargo tarafından şirket firmayı değiştirdi.

      Sil

Tasarım: Şevval & Moka