23 Mayıs 2018 Çarşamba

Asla hayata geçmeyecek planlarım

Heyyyyy nasılsınız??? Bloga en son yazdığımdan çok zaman geçmiş tabiki iki yıldır blogu boşladığım kadar hiçbir şeyi boşlamadım galib- ha pardon.... hayatımı boşladığımı unutmuşum..............................................

26 Mayıs'ta gelen edit: Yazıda o kadar çok anlatım bozukluğu yapmışım ki kendi yazımı okuyamadım... Herkesten özür diliyorum, müsait olduğum bir vakit buraya el atacağım........

Ehem eheme ehöhöhöhöm ne diyordum işte sizleri ve kendimi bir yoklamaya geldim. Kurtulmama çok az kaldı yaklaşık 38 gün falan. Umarım güzel kurtulurum yani ne diyebilirim ki.. Keşke çevremdeki insanların bana güvenebildikleri kadar kendime güvenebilsem.




Neyse size şimdi kafamdaki kimseye bahsetmediğim planlarımı anlatacağım. Malumunuz yaz tatili geliyor ve ben boş boş oturmak istemiyorum ( Cümleye öyle bir girdim ki sanki her yaz tatilini aşırı aktiviteli geçiriyorum da bu yazı planlayacağım şimdi te allam te) Neyse ne diyordum evet yaz tatilinde bir takım şeyler yapmak istiyorum.

1) Part time çalışmak: Şimdi bu kolay bir madde değil biliyorum ama gerçekten kendi ayaklarımın üzerinde durarak para kazanmak istiyorum. Ayrıca paraya da ihtiyacım var sürekli ailemden para istemek beni üzüyor. Ama hevesimi kıran bir nokta var ki o da Türkiye'deki part time iş algısının çok kötü AY BUNU YAZARKEN YANLIŞLIKLA YAZIYI YAYINLADIM LOL ne diyordum evet ülkedeki çalışan öğrencilere köle gözüyle bakılması ve emeklerinin karşılığının verilmemesi benim için çok caydırıcı bir etken. Yani Türkiye'de henüz ciddi olarak bir part time kültürü olduğunu düşünmüyorum...

2) Japonca N5-N4: Bildiğim kadarıyla ekim ayında jlpt olacak.  O sınav için biraz japonca çalışmak istiyorum. Zira 2015'ten beri n5 kanjilerinin önüne geçemedim. Kelime bilgim var ama yazmayı bilmeyince ne kadar kelime bilirsen bil Japonca'da bir geçerliliği olmuyor. Bu sene ciddi bir şekilde Japonca'yı ilerletmek -daha doğrusu başlatmak..- istiyorum.

3) Korece: Şimdi bu ne alaka dediğinizi duyar gibiyim. Geçen senelerde üzerinize afiyet biraz kpopa düşmüştüm. O zamanlar kalma alfabeyi öğrendim gerisi her zamanki gibi gelmedi. Ama geçen yaz ttmik diye bir siteden korece grammere bakınca aslında çok da zor olamdığını gördüm -lol kimi kandırıyorum ileride zorlaşacak- ve korece konuşmak çok eğlenceli geldiği için bunu da biraz öğrenmek istiyorum.

4) Buz Pateni:  Lanet olsun içimdeki Yuzuru Hanyu sevgisine. Eğer Yuzuru Hanyu kim bilmiyorsanız sizi şöyle bir twitter sayfasına yönlendireyim. Bilenler vardır aranızda belki 2015'te deli gibi blog tuttuğum zamanlar yazılarımda bahsediyordum kara pateni yaptığımdan. Ama sonra üniversite sınavı falan girince o da yalan oldu. Bu sene tekrar başladım ama bu sefer ciddi olarak başladım. Böyle youtube'dan video falan izleyip hareketler öğreniyorum NEYSE buz pateni olarak da figure skating denilen illeti yapmak istiyorum ama yaşım çok mu geç ki insanlar bu işe 4 yaşında falan başlıyor :((( Benim yaşımdakiler olimpiyat madalyası kazanıyorlar amaaAAaaaAannnn sanki ben olimpiyatlar için hazırlanacağım yani niye bu kadar dert ettim ki... Sadece buz pateninde havada dönmeyi öğrenmek istiyorum çok mu.......

5) Köyüme dönmek: Gülmezseniz bu maddeyi açıklayacağım. Şimdi ben Fethiyeliyim ama annem Burdur/Yeşilovalı. Ben yeşilovayı daha çok köyüm hissediyorum ve bu yaz uzUuuuUUn bir süre orada kalmak istiyorum. Orada bu aralar baya popüler olan Salda Gölü de var. Anneannemler göl kenarına gözlemeci açmışlar bir de oraya yardım gideceğim. Ayrıca....... LAN TURİSTLER GELİP KÖYÜMÜZÜ KiRLETMEYİN :Q Geçen yaz köy o kadar kalabalıktı ki gerçekten o sakinliğinden, sessizliğinden eser yoktu. Güzelim Salda Gölü'müzü de kamp alanı yapmışlar her yerde çadır çöp vardı. Yani insan bir yeri de kirletmeyi bir yere de girmeyi versin ya. Doğal alanı doğal bırakın allah peygamber aşkına. İnşallah köyümüz Doğu Ekspresi tarzı bir popüler kültüre kurban gitmez. Ama şimdiden festivaller falan düzenlenmeye başlanmış hayırlısını diliyorum sadece...........


Ay iki üç madde daha kaldı ama uzun zamandır yazı yazmayınca hemen yoruluverdim onları da ayrı postta yazayım hem sizi de sıkmamış olurum. HEYYYY ESKİ BLOGGER ARKADAŞLARIM BURADAYSANIZ LÜTFEN SES VERİN, HANGOUTS'TAN YAZIN VE KONUŞALIM, ÖZLEDİM SİZLERİ. 
Kendinize çok iyi bakın bir sonraki yazıda görüşürüzz!

4 yorum:

  1. AAAAA SENİ GÖRDÜĞÜME O KADAR ÇOK SEVİNDİM Kİ ŞU AN AĞLAYABİLİRİM <3<3<3<3<3<3<3<<6<88
    Blog yazılarını okumayı ve tabiki de seninle muhabbet etmeyi özledim ;^; Umarım bu saydıklarını başarabilirsin <3
    Bu arada Korece öğrenmeye benim de çok merakım var eğer öğrenmek için elinde güzel kaynaklar varsa alırım bi dalfdgs

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. SHUU-SAN AAAAAAAA ;;;;^;;; Ben de seni özledim bir de twitterı kapattığımdan beri hepten uzaklarda kaldım..... Bu arada sen ve Korece?????? Bu gözlerim neler görüyor ehehehe korece konusunda "koreanfromzero" diye bir kitap var ilkini pdf olarak kendi sitesinde bulabilirsiin. Bir de talk to me in korean (ttmik) sitesi var orası da baya güzel. Belli bir seviyeye kadar derslerin türkçeleri de vr hatta. Kolay gelsin şimdidennnnn ( ͡° ͜ʖ ͡°)

      Sil
  2. Keşke bende buz pateni yapabilsem ah ah :DDD Daha kara pateni yapamıyorum :DD Yaşının çok geç olduğunu sanmam yapabilirsin istediğin o buz pateni hareketini sadece hemen vücudunu zorlama sakatlanma olmasın :)

    Aslında güzel birşey köye gitmek.Kalabalık şehir gibi olmuyor oraları ohh kafanı dinliyorsun.Doğayla iç içe mis gibi :D Ne kadar insan oluyorsa o kadar çöp oluyor vallahi billahi.Yazık oluyor güzelim yerlere.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Köye gitmek gerçekten güzel ya, eskiden sevmezdim ama insan büyüdükçe anlıyor o tür yerlerin değerini. Şehir hayatı giderek boğuyor ve yorucu oluyor. Köy ortamında giden gelen çok olsa da o atmosferi dinlendiriyor :') Anneannemden duyduğuma göre baya bir batırmışlar çevreyi, insanoğlu gittiği yere pisliklerini de götürüyor :'(

      Buz pateni konusunda çok motive hissediyorum kendimi ama dediğim gibi o hareket beden esnekliği istiyor benim gibi ham biri yapabilir mi bilmem, desteğin için çok teşekkür ederim! (:

      Sil

Tasarım: Şevval & Moka