1 Mart 2015 Pazar

Stephen King: Medyum


Selamlaaar! Bi arkadaşımla beraber Stephen King "Medyum"u okuduk. Zaten benim okunacaklar listemdeydi. Arkadaşım diyince beraber okuduk. Gerçekten muazzam bir kitap.


 Öncelikle daha önce Stephen King okumadıysanız. Hayatta bir sıfır geridesiniz demektir. Ama ben korku, gerilim sevmem diyorsanız orası ayrı. Kesinlikle övüldüğü kadar iyi bir yazar. Çünkü o gerilim dolu dakikaları o kadar iyi hissettirmek herkesin harc değildir. Benim için kitapta en önemli şey hisleri okuyucuya tattırmaktır ve kesinlikle Stephen King bu konuda bir numara! 
Torrance ailesinin işleri bir kaç yıldır yolunda gitmemektedir. Baba Jack iş sıkıntısı çekmektedir. Sonunda bir arkadaşının yardımlarıyla Overlook otelinde kış bekçiliği işi bulur. Jack'in oğlu Danny 5 yaşında akıllı mı akıllı bir çocuktur. Ama onu yaşıtlarından ayıran özelliği bu değildir. Danny "ışıltı" adını verdiği bir öngörü yeteneğine sahiptir. 

Daha önce Stephen King okuduysanız onun gerilim anlayışını az çok biliyorsunuzdur. Ben bilmeyenler için söyleyeyim dehşet! okurken tüyleriniz ürperiyor. O banyodaki ceset tasviri, kafa kopuşları falan aman aman mükemmel!


Bu kapak berbat. Altın Yayınları harika kitaplar çıkarırken kapak konusunda bir o kadar kötüler. Benim kitabım 1977 basımdı. Yani ciltli ve saman kağıt *.* Ama günümüz kapağı bu kitabın.


Filmi olduğunu hepiniz biliyorsunuzdur. Amaa mini dizisi olduğunu kaç kişi biliyor? Yukarıdaki görsel 3 bölümlük The Shining dizisinin kapağı. Türkçe altyazılı yok. Ama ingilizce var. 1997 yılında çıkarılmış. İngilizcenize ve cesaretinize güveniyorsanız izleyin bence ^^

Filmine gelecek olursak kitabın ismi The Shining türkçeye çevirirsek ışıltı gibi bir anlam çıkıyor. Ama yayınevi "Medyum" olarak, film dublajcıları ise "Cinnet" adıyla ülkemnize kazandırmışlar:)))).
WTF?! 
Baya eski bir film olsa da yakında izlemeyi düşünüyorum. o zaman yorumu girerim bloga.


KİTAPLI GÜNLER!







5 yorum:

  1. Ya aşırıı merak ediyorum bu kitabı ama hafiften tırsıyorum hkhk

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O :) Kadar :) korkulacak :) bişey :) yok :)

      Sil
  2. Kapak konusuna katılıyorum. 1200 sayfalık kitap kapaklarını karton yaparak kitabı yaprak yaprak dökülmesine sebep oluyorlar Altın Kitaplar. Dünyanın her yerinde King kitapları ciltli çıkar, ama Altın Kitaplar ciltli çıkarmamakta ısrarcı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım maaliyeti düşük tutmaya çalışıyorlar :c

      Sil
    2. Sanırım maaliyeti düşük tutmaya çalışıyorlar :c

      Sil

Tasarım: Şevval & Moka