18 Kasım 2015 Çarşamba

Kitap Alışverişi! (Edebi vs Güncel Kitaplar)

Selamlar! Biliyorum uzuuuun bir süredir aktif olamadım. Benim gibi bloguna aşık biri için gerçekten tuhaf bir durumdu ama napalım şartlar öyle gerektirdi. Yazılacak o kadar şey birikti ki... Kitap yorumları, anime manga yorumları, durum güncellemelerim, favorilerim... ;-; Vakit kaybetmeden tek tek yazacağım. Amaa önce kitaplardan!

Şimdi toplu çektiğim bir fotoğraf vardı ama buraya atınca o kadar berbat durdu ki gönlüm blogumun öyle bir faciaya sahiplik etmesine izin vermedi :D O yüzden tek tek atacağım.

The Young Elites
Shiver
It's Kind of a Funny Story

Bu kitapları Arkadaş.com'dan aldım. İlk kez kullandığım bir siteydi ama memnun kaldım. Her hangi bir sorun yaşamadım. Kitaplar gayet hasarsız ve güvenli geldi. Zaten Arkadaş Kitabevi'nin şubesinin Ankara'da olduğunu biliyordum, biraz da onun rahatlığı vardı sanırım. Gördüğünüz gibi bu siteyi sadece ingilizce kitaplar almak için kullandım. Çünkü diğer siteler hem stokta bulundurmuyor hem de baya pahalı oluyor. Fiyat konusunda ithal olduğu için normal kitaplardan daha tuzlu ama yine de diğer sitelere göre uygundu. 3'ü de okumak istediğim kitaplardandı ve sonunda kavuştuuuğm *-*

Semerkant,
Fareler ve İnsanlar, 
Ölüm Bir Varmış Bir Yokmuş

Bu kitapları normal kitapçıdan aldım. Semerkant'ı aşırı aşırı merak ediyordum. Konusunu falan da okuyunca tamam okumalıyım! dedim ve hemen edindim. Yakın zamanda başlamak istiyorum zaten. 
Ayrıca uzun zamandır "Jose Saramago"da okumak istiyordum. Yazarın hayat öyküsünü okuyunca daha da bi merak ettim. ve konusunu ilgi çekici bulduğum bir kitabını edindim. Açıkçası kitabı alırken içeriği hakkında pek bilgim yoktu. Roman tarzında olacağını düşünmüştüm. Kitabı alırken de zaten ambalajla kaplı olduğu için içine de bakamamıştım. Eve geldim, okumaya başladım. İçeriği tam roman gibi değil de daha soyut bir anlatıma sahip. Diyaloglar yok yani. Ama yine de beğendim. İnsanı okurken düşünmeye sürükleyen bir kitap. Yakında bitiririm onun da yorumunu bloga girerim zaten ^^ 
Fareler ve İnsanlar'a gelince; aslında yazarın Gazap Üzümleri'ni almak istiyordum ama kendimi kasada birden elimde bu kitapla buluverdim. John Steinback'in ortaokulda "İnci" kitabını okumuştum e gerçekten çok çok trajikti. Ama beğenmiştim hala detayları aklımdadır. Annem bunu okumuş sorduğumda bunun da çok trajik olduğunu söyledi. Yani çok traji seven bir değilim ancak edebi eserlerde trajedi ve dram beni çok etkiliyor o yüzden seviyorum. Bunu da beğeneceğimi düşünüyorum :3


Veeee sürpriz kitaplar! Bookstagram'dan yakın arkadaşım Nisa bana doğum günümde taa Balıkesir'lerden bu iki kitabı yollamış. Gerçekten çok şaşırdım çünkü biz adreslerimizi verdiğimizde mektuplaşıyorduk ve aniden paket gelince şaşırdım. Ve çok çok da mutlu oldum :') Doğum günü muhabbetlerini siz de biliyorsunuz bloga yazmıştım. Ondan sonra bir kaç olay oldu onları ayrı bir yayında yazacağım :> Yani benim için aşırı sürprizli bir ay oldu. Ayrıca bol bol kitabım da oldu :'))

Fark ettiyseniz alışverişimde güncel kitaplar kadar edebi kitaplara da yer verdim. Bunu görünce aslında çoğu insan şaşırıyor. Neden şaşırdıklarını anlayamıyorum. Çünkü ben bir insanın sürekli aynı tür eser okumasını yerinde saymak olarak görüyorum. Eğer sakıncalı bir şey dediysem lütfen kusura bakmayın. Ancak fikirler de bizim gibi sürekli gelişip büyüyen bir olgudur. Hatta bizimle beraber paralel olarak gelişirler. Ben fikirleriöin tam oluşması için, düşünce yapımın belirli bir çizgide ilerleyebilmesi için elimden geldiğince farklı türlerde eserler okuyorum. Fantastik kitap okursun ancak bana göre bir yere kadardır. Çoğu insan okumayı eğlence aracı olarak görmektedir ama ben tam tersi olarak kendimi geliştirme aracı olarak görüyorum. Şuan bu konu hakkında ne kadar dolu olduğumu fark ettim. Sanırım buna da ayrı bir yayında değineceğim. Şimdilik mutlu kalın! 

GÖRÜŞÜRÜZ!





2 yorum:

  1. Semerkand'ı ben on dört yaşındayken okumuştum.
    Bütün gece uykusuz kalarak. Çok güzel kitaptır zevk alacaksın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle diyince daha da heyecan yapıyorum. Saramago bitsin hemen ona başlayacağım zaten *-* Çok teşekkür ederim :3

      Sil

Tasarım: Şevval & Moka