21 Ekim 2016 Cuma

Dizi Yorumu: Sukina Hito ga Iru Koto

Selamlar! Lütfen kayıtlara geçsin ilk defa bloga bir dizi yayını gireceğim. Dizi yorumu girmek çok zahmetli geliyordu genelde o yüzden kaçınıyordum ama vicdan yapmaya başladım. Dedim artık yeter gir şu yorumları Elif.

Bu diziyi aslında mydramalistte taaa ilk başladığı zamanlar listeye almıştım ama tam o zamanlar şu 15 temmuz şeysine denk geldi dizi mizi kaynadı gitti arada. Geçen gün oturdum sanki işim gücüm yok gibi 2 günde diziyi bitirdim. Ve diziye karı aşırı nötrüm. Sevmedim ama seviyo da olabilir. O kadar sevdiğim dizileri girmedim bloga bu kanserli dizinin yorumunu yapacağım.

Sukina Hito ga Iru Koto
A Girl & Three Sweethearts
10 bölüm
45 dakika

Şimdi size bişey anlatıp öyle diziyi tanıtacağım. Yaz tatilinde hangi ay hatırlamıyorum yaz aylarından birinde beklediğim her şey üst üste çıkmıştı HA HATIRLADIM ŞEY Orange live action çıktığında tam. Ben böyle aylardır Orange live action bekliyorum tam o hafta da animesi başlamıştı bi de Koe no Katachi'nin moviesi gelecek falan aman aman fangirllüğümün zirvesinde olduğum zamanlar tam. Orange'ın filmini izledim bilmiyorsanız söyleyeyim başrolde Yamazaki Kento var. Kendisi Death Note'un L'si, Shigatsu wa Kimi no Uso'nun Kouse Arima'sı. Ookami Shoujo to Kuro Ooji'nin Sata Kyouya'sı Another'daki Sakakibara'sı. KISACA hangi yapıma el atsam bu çocuk karşıma çıktı ve ben artık yeter moduna geçtim. Ama izlemeyi de katiyen kesmedim, oturdum özenle hepsini tek tek izledim sdhgfhshdfd Yalnız cidden Japonya'daki tek genç erkek aktör bu çocuk mu...............



İşte ben böyle böyle Yamazaki Kento karadeliğinden kurtulmaya çalışırken mydramalistten rastgele bi diziye başlamaya karar verdim. Ama tamamen tesadüftü ve KARŞIMA YİNE YAMAZAKI KENTO ÇIKTI neredeyse camdan bilgisayarı modemi fırlatıp atacaktım. Artık bu çocuğun benim kaderim olduğunu düşünüyorum. HELALİMSİN GEL BENİ AL.

Bu kısa anımı(?) anlattıktan sonra diziye geçiyorum.

İtiraf ediyorum Kento var diye başladım yoksa bu tür aşk dörtgeni beşgeni dizilerinden nefret ederim. Konusudnan bahsedecek olursam Misaki adlı bir karakter var ve en büyük hayali pastacı olmak. Bir şekilde yolu lisede aşık olduğu Chiaki ile kesişiyor ve Chiaki Misaki'ye diyor ki bizim restorantımız var gel orda çalış üstüne üstlük bizde yaşa..... Burası tamam kabul edin çok klişe. Sonra kız olur diyor eşyalarını topuluyor o sahil kasabasına gidiyor. Ama sanıyor ki Chiaki'yle tek o olacak. Bir de bakıyor ki evde iki erkek daha var. Omen Tanrem diyor. Meğersem kardeşleriymiş diğer ikisi sonra olaylar olaylar.

Az çok anlamışşsınızdır olay zincirini.
Klasik bir Shoujo'ydu. Bizim yaz dizileri gibiydi aynı. Tek fark oyunculuklar çok daha doğaldı ve SAHNELER MUHTEŞEMDİ. Ben bu tür dizilerde çok çabuk heyecanlanan biriyim ve her sahnede Kento'nun mimiklerine ve Japonya'nın mükemmeliğine ölüp bittim. Dizi sahil kasabasında geçiyor ama o kadar harika bir yer ki masmavi okyanus böyle. Restorant da çok güzel tasarlanmıştı. Yeni bizi olduğu için diziden sahneleri hiç bir yerde bulamadım. Yoksa atacaktım görsel.

Bunu bulabildim sadece hüzünlü dakikalar......

Dizide abi Chiaki, Kanata ortanca kardeş ve Toma da en küçükleri. Bunların babası harika bir aşçıymış ve yemek becerilerini oğullarına öğretmiş. Restoranımız sonsuza kadar devam etsin falan fıstık muhabbetleri. Kanata yani HELALİM mutfağın şefi her yemeği bi şeyi o yapıyor ve diziyi izlerken acıkıyorsunuz. Kesinlikle acıkıyorsunuz.... Çünkü her bölüm harika omletli burgerli bi şey yapıyor.Allahsız çocuk mutfağa da öyle yakışıyor ki böyle tam ideal tipim Yamazaki Kento nolur benimle evlen. 

Neyse ne diyordum. Ya bi şey diyim mi ben kısaca neden sevdiğimi ve sevmedğimi söyleceğim.

Sevdim çünkü YAMAZAKI KENTO, Japonya'nın harika manzarası.
Sevmedim çünkü senaryonun ise aşırı klişe oluşu. Ve olay yoktu resmen hani sırf ekşın olsun diye 3 bölümlük falan bi "olay" oluyor sonra tekrar kim kimi seviyo yok havafişek mi izlesek restorana kim bakıcak bu pasta olmuş mu rererö muhabbeti. Yani dizi 7. bölümde bitmeliydi bence gereksiz uzatılmış. Hele son sahneler tam krizlikti. Yorumlara bakınca herkesin benim gibi düşündüğünü gördüm. Spoiler vermek istemiyorum ama Kanata'nın abisi nasıl bi haysiyetsiz ahlaksız şerefsizsin sen.
Ayrıca mantığım almıyor. Düşünsene sevgili oluyorsunuz en sonunda. Aradan zaman geçiyor. Sevgilinizle konuşuyorsunuz ne diyeceksiniz " Ya hatırlıyor musun başta ben senin abini seviyordum ya ahauıhauhau". Başroldeki kızı da bu yüzden sevmedim amma şey çok he. Bi abisine bi çocuğun kendisine sonunda YETER ARTIK diye bağırdım resmen bu nasıl bi uyuzluktur. Ayrıca sonu da aşırı klişe ötesi klişeydi. Sonuna kadar ne olacağını biliydum ona rağmen mal gibi oturup izledim dhgdjfgfh

Kısacası aşk üçgeni beşgenini seviyorsanız, klişe senaryolar bana göre ben shoujo severim izlerim diyorsanız bu diziyi seversiniz Çünkü BOL romantizm ve BOL shoujolu bir dizi. 



Son olarak 
GEL BENİ AL

13 yorum:

  1. Bu diziyi izleyeceğim mutlaka ama fırsat bulamıyorum bir türlü yahu.. Klişeler güzeldir :)
    Emeğine sağlık^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzleyince umarım beğenirsiniz, sevgilerleee :3

      Sil
  2. O klişe bombardımanı :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle! Klişelerden sıkılmışken yeni bir tane izleyerek bunaldım :lll

      Sil
  3. hahha kento yazamazaki sendromu benimde var jdjs ilk ldk death note anoter orange ve bu aynı şeyleri izlemişiz kkksdkas tek olmamak ne güzel.
    kento benim millet çekilin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kento sendromu(?) hangimizde olmaz ki bu kadar yapım izledikten sonra fhjsdgfj Acilen dizlere ara vermem gerek Kento senin olabilir...........

      Sil
  4. Diziyi yeni bitirdim bende. Katıldığım noktalar yok değil lakin bazı konularda farklı düşünüyorum. Dizimiz klişeydi kesinlikle ama işleniş fena değildi bana kalırsa. Ya da oyunculuklar ki oyunculuk demem daha doğru olur aslında ana karakter olan kız kurtardı bence çoğu sahneyi. Kız yapmacıksız ve cidden güzeldi. Chiaki olayı aşırı sırıttı. Kaldı ki Chiaki kardeşini üvey olmasına rağmen o kadar sevip, onu korumak istediği halde ilişkisini de yoluna sokmuşken pat birden Misaki'den hoşlanıyor. Yetmezmiş gibi Misaki ve Kanata'nın sevgili olmak üzere olduğu zamanda yapıyor bunu. Ve Kanata'ya söylediğinde de çocuk hiçbir şey demiyor. Bu kısım çok saçmaydı. Birde Kanata çok donuktu ya.

    Sırf o muhteşem yerler için bile izlebilir aslında. Çok kötü değil ama çok da iyi değil. Çerezlik olarak gayet güzel. Kızın saçlarına da bayıldım çok yakışmış ona.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle bahsettiğin kısımlar aşırı saçmaydı. Sırf dizi uzasın diye yapmışlar resmen. Bir de kızın oyunculuğu gayet iyiydi zaten ona bir şey demiyorum. Bilemiyorum ya ben pek klişe insanı olmadığım için yetersiz geldi sanırım bana. Yani dediğin gibi çerezler bir diziydi ^^

      Sil
  5. Nasıl derlerdi onuuu... Hah! Allah kavuştursun, Atlantis'lim. Kendimi bir an beş çayına gelen teyzeler gibi hissettim. Shoujo konulu öykülere bir türlü kendimi kaptıramıyorum, biraz klasikler kuşağı gibi oluyor. Tabii işin içine şayet sevdiğim aktörler falan giriyorsa, kendimi seyrederken buluyorum. Süresi kısaymış. Şaşırdım. Amerikan dizileriyle hemen, hemen aynı. Bir de Yamazaki Kento değil de, bende de Gackt durumu var. (adamın sesine takıntılıyım) En son 'trickster edogawa ranpo' adlı bir animeye başlamıştım. Daha openingi duyar duymaz, 'Jedi'ler adına, Gackt' dedim, hatta sonra bölümün ardından yanlış duymuşumdur belki ama onun sesine feci benziyor diye myanimelist'den openingine bakmıştım meğersem Gackt'ın bir parçasıymış. Bu diziye başlarsam büyük ihtimalle kent manzaralarından dolayı başlayacağım.

    YanıtlaSil
  6. ben toma denen çoçuğa hastayım kento için başladım o çocuğa vuruldum cihiyayafuri de ki karamel saçlı yakışıklıymış gel beni japonyadan kaçır diyor resmen yemşim kentoyu bağaa bu çocuğu alın ulennn D

    YanıtlaSil
  7. İzlemek istiyorum ama izleyemiyorum 😊😊

    YanıtlaSil
  8. Yanıtlar
    1. http://www.yeppudaa.com/showthread.php/images/archive/showthread.php?t=88643
      Merhabalar, bu siteden izleyebilirsiniz 😊

      Sil

Tasarım: Şevval & Moka