9 Ocak 2015 Cuma

Kitap Karakterleri Hakkında Sevmediklerim

Selamlaar!

Bu sefer kitap yorumlamayacağım. Nedense okuyamadım bu hafta. Halbuki kar tatili falan derken baya da bol vaktim vardı. Arada okuyamama durumu oluyor. Kilitleniyorum. O yüzden şimdi bir etkinlik yapacağım. Kitap karakterlerinin sevmediğim huyları ile ilgili.


Hani bu nasıl karakter dersiniz ya, okuyasınız gelmez, kitabı kapatıp gitmek istersiniz. İşte bakalım o hangi durumlarmış..


1) Karakterlerin kusursuz olma durumu:

Sizde de oluyor mu karakter kusursuz olunca hele ki erkek karakterse ben ayar oluyorum arkadaş! Kıza iltifat etmeler, sürpiz yapmalar falan çok anlayışlı olunca sinir oluyorum :D Buna örnek olarak Hush Hush serisinden Patch'i örnek vereyim! Zekice espiriler, tarz gülümseler, iltifatlar... Ya bi kalk git şurdan. Birazcık kusurlu olur musun?

2) Ana iki karakterden birinin gerizekalı olma durumu:

Hani kitapta bi plan yapılmıştır. Ona sadık kalınacaktır. Ama birisi illa bi çıkıntılık yapar. Ve plana uymaz. Veya bi durumu yanlış anlar. Olayların aslını iyice öğrenmeden kafasına eseni yapar, atarlanır falan. İşte ona da sinir oluyorum! Bi dur önce öğren neler olmuş bitmiş. Sonra yap atarını niye durduk yere iş çıkarıyorsun! Buna da örneği yine Hush Hush serisinden Nora'yı örnek veriyorum. Sessizlik ve Çığlıkta yaptığı gerizekalıca şeyler yüzünden seriden soğumuştum. Her kitaba baktığımda Nora'ya sövmüştüm o derece safdhsgf

3) Bir kızın iki erkek arasında kalma durumu:

İşte kilit nokta! İki erkek karakter vardır. İkisi de birbirinden kibar, centilmen, yetenekli, yakışıklıdır falan filan. Ama ikisi de tek kızı sever! DINININIIIIIM! Kız maldır. Gider biraz birini oyalar gider biraz ötekini oyalar. Ama katiyen birini seçmez! Nefret ediyorum bundaan! Nefreet! Genelde benim sevmediğim karakteri seçer kitaptaki kız. Hay Yarabbim gel de sinirlenme... Buna örnek çok var ama benim en aklımda kalanı Kane Güncelerinden Sadie :( Ahh aah Anubis mi Will mi kaldı kızcağız arada. Ama sonunda ortayı buldu! Thnx God!

4) Gözünün önündeki aşkı başka yerde arama durumu:

Bi de bu var tabi ki! Seven çocuk dibindedir ama kızımız taa fizanda sevdiğini arar. Hiç yakıştı mı beybisi? Bak bi çevrene aç şu alıcılarını! Çocuk türlü şeyler yapar ama tık yok kızımızda ısrarla fark etmez. Veya tam tersidir. Kız sevdalı oğlan fark etmez. Bu maddenin ödülünü de Harry Potter'dan Ron Weasley e veriyorum. Tebrikler Ron 4 yıl boyunca Hermonie nin aşkını görmedin. Brvo yani.

5)Karakterin kendisini naza çekmesi: 

Seçilmiş kişi olduğunu fark eden kahramanımız "Ndn bn! Eve gtmk istyrm!" gibi saçma cümlelerle olayı kabullenememe durumu. Vay efendim neden oymuş, tek istediği sıradan bi hayatmış... Please stop it! Beni kanser edeceksin. Buna da Yeraltı Günlükleri'nden Gregor diyorum. Salak mıdır nedir 5 kitaptır hala alışamadı görevlere hala neden ben deyip duruyo.


İşte bunlar da benim tespitlerimdi. Sizinkiler neler yorum bırakabilirsiniz! İyi akşamlaaar!


10 yorum:

  1. Ahahaha bayıldım bu yazıya ^-^ katılıyorum hepsina amaaa bir sorun var , patch'e laf yok, plss 🙈 o benim ilk göz ağrım hjvajdkjv

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de yaa! İlk okuduğum da okulda sınıfta Patch Patch diye geziyordum agdhjfkfk

      Sil
  2. Yüzyıllık tespit yapmışsın. Bu maddeler daha da arttırılabilir aslında.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazdıkça sinirlendim aslında bir de yazınca çoğu kitabın birbirine benzediğini fark ettim ve açıkcası buna üzüldüm

      Sil
  3. Seçilmiş kişilerin triplerinden ben de nefret ediyorum,müthiş tespitler yapmışsın :D

    YanıtlaSil
  4. Selaaam :D Burdada ben kurtuluşun yok, mimlendiin canısı en kısa zamanda yap bekliyorum :D öptüm çok :* http://kitapkavanoz.blogspot.com.tr/2015/01/mim-sorular-sorular.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ohaaa! Çok teşekkür ederim :D İlk kez mimlendim ehehehe :D

      Sil
  5. 2 ve 5'e bende çok sinir oluyorum.Özellikle 2 sadece kitapta değil filmde dizide yaşantımda okurken bile sinirlendim.Doğru düzgün dinlemeden hemen bi afralar tafralar.Güzel tespitler yapmışsın.

    YanıtlaSil

Tasarım: Şevval & Moka