28 Kasım 2014 Cuma

Kitap Siparişleri

Merabaa!
  İlk kez D&R dışında bir internet sitesinden kitap sipariş ettim. Bu sefer OkuOku den aldım. Eminim hepiniz çok duymuşsunuzdur ben de tabi ki duydum ama ilk kez kullandım işte. Sipariş hızı çok mükemmel ve yanında küçük bi hediye gönderdiler :3 En iyisi de kitap fiyatları diğer sitelere göre çok uygun. Tekrar kesinlikle alırım.




1) Koralin ve Gizli Dünya


Yazar:Neıl Gaıman (Çeviren: Niran Eliç)
Üretici:İthaki Yayınları
OKUOKU Fiyatı:t 10,50
Sayfa Sayısı:   180

On yıldan fazla bir zaman önce bir çocuk kitabı yazmaya başladım. Bunu beş yaşındaki kızım Holly için yapıyordum. Kitabın başkahramanının bir kız çocuk olmasını ve hikâyenin de değişik ve ilginç bir şekilde tüyler ürpertici olmasını istedim.

... İnsanlar kitabı okumaya başladığında öğrendim ki, çocuklara macera yaşatan, yetişkinlere ise kâbuslar gördüren bir hikâyeymiş bu. Koralin, şimdiye kadar yazdığım en tuhaf, zamanımı en çok alan kitap ve en fazla gurur duyduklarımdan biri..." 


Neil Gaiman
"Bayanlar baylar, oğlanlar kızlar, ayağa kalkın ve alkışlayın: Gerçek olan Koralin'dir." 

Philip Pullman
"Beni neredeyse korkudan öldürecek kadar büyüleyici ve rahatsız edici bir hikaye..." 

Lemony Snicket
"En iyi peri masallarının o ince dehşetine sahip bir başyapıt..." 

Terry Pratchett
"Narnia'dan beri, kapı açmak gibi basit bir eylem böylesi bir fantastik yolculuğu başlatmamıştır. Ve Alice tavşan deliğinden aşağı yuvarlandığından beri, hiçbir yolculuk bu kadar görkemli, tuhaf ve korkutucu olmamıştır. Kapıdan geçin; sevgiyi, sihri ve iyiliğin kötülük karşısındaki gücünü keşfedin..."

2) Seraphina

Yazar:Rachel Hartman 
Üretici:Aspendos Yayınları
OKUOKU Fiyatı:t 9,90
Sayfa Sayısı:    464     

Tek bir genç kız iki dünyayı bir araya getirebilir mi?

Goredd Krallığı'nda kırk yıllık barış, insanlar ve ejderhalar arasındaki güvensizliği hafifletmekte çok başarılı olmamıştı. İnsan kılığına girerek ejderhalar, elçiler olarak saray meclisine katılıyor, âlimler ve öğretmenler olarak da rasyonel ve matematiksel zekâlarını üniversitelere ödünç veriyorlardı. Anlaşmanın yıl dönümü yaklaşırken ise sinirler gergindi. 

Seraphina Dombegh'in iki taraftan da korkmak için sebepleri var. Olağan dışı bir şekilde yetenekli bir müzisyen olan Seraphina, tam da kraliyet ailesi üyelerinden biri, ejderhalara yaraşır bir tarzda öldürülmüşken saraya katılır. Soruşturmanın içine düşünce, Kraliçe'nin Muhafızları'nın algıları tehlikeli bir şekilde kuvvetli komutanı Prens Lucian Kiggs ile birlikte çalışır. Barışı yok etmeye yönelik meşum bir plana dair ipuçlarını ortaya çıkarırken Seraphina, kendi sırrını, müzikal yeteneğinin ardındaki sırrı korumaya çalışır; öyle kötü bir sır ki ortaya çıkması hayatı anlamına gelebilir.

Rachel Hartman'ın zarifçe yazılmış, bir solukta okuyacağınız bu fantastik ilk kitabında, Goredd Krallığ'ındaki nefes kesen serüvene davetlisiniz.
(Tanıtım Bülteninden)


3) Yokyer

Yazar:Neıl Gaıman (Çeviren: Evrim Öncül)
Üretici:İthaki Yayınları
OKUOKU Fiyatı:t 14,25
Sayfa Sayısı:     376
                            Genç ve iyi kalpli Richard Mayhew'un sıradan hayatı, bir kaldırımda karşısına çıkan yaralı genç kızın hayatını kurtarmasıyla sonsuza dek değişir. Bu iyilik Richard'ı var olduğunu hayal bile etmediği bir dünyayla –şehrin altındaki terk edilmiş Metro istasyonları ve kanalizasyonlarda gelişmiş karanlık bir yaşamla– tanıştırır. O artık, yarıklardan düşen insanların yaşadığı Aşağıtaraf'ın bir parçasıdır... ve eğer bildiği dünyaya dönmek istiyorsa, gölgelerin ve karanlığın, canavarların ve azizlerin, katillerin ve meleklerin şehrinde yaşamayı öğrenmek zorundadır...

Gaiman, basitçe söylemek gerekirse, hikâyelerin hazine evi gibi ve biz de ona sahip olduğumuz için şanslıyız...
Stephen King



4)Mezarlık Kitabı


Yazar:Neıl Gaıman (Çeviren: Evrim Öncül)
Üretici:İthaki Yayınları
OKUOKU Fiyatı:t 13,50
Sayfa Sayısı:320 

Arkadaşlarının Bod diye hitap ettiği Nobody Owens normal bir çocuktur.
Eğer bir mezarlıkta yaşamasaydı, hayaletler tarafından büyütülüp yetiştirilmeseydi ve yanında ne canlıların ne de ölülerin dünyasına ait olan sadık bir koruyucusu olmasaydı, Bod tamamıyla normal olurdu.

Bir çocuk için mezarlıkta tehlikeler ve maceralar vardır -tepenin altındaki çok yaşlı Çivit Renkli Adam, gulyabanilerin terk edilmiş şehrinin bulunduğu çöle açılan bir geçit, korkunç bir tehdit saçan tuhaf Bekçi...

Ama Bod mezarlıktan ayrılırsa, ailesini de öldürmüş olan Jack denen adamın saldırısına uğrayacaktır...

"Sınırlar her zaman vardır -mezarlık ile onun ötesindeki dünya arasında, hayat ile ölüm arasında ve onların kesiştiği yerde."
Neil Gaiman

"Bir çocuğu büyütmek için koca bir mezarlık gerekir. Bu kitapta en keyif aldığım şey, Bod'un kendi güzel ve harap mezarlığında ölü ve canlı arkadaşlarıyla büyümesini görmekti. Mezarlık Kitabı Neil Gaiman'ın bir başka şaşırtıcı ve harika eseri..."
Audrey Niffenegger
Zaman Yolcusunun Karısı'nın yazarı.

"Açıkçası, Mezarlık Kitabı Neil Gaiman'ın şimdiye kadar yazdığı en iyi kitap. Kendisinin, büyüleyiciliği, cana yakınlığı, korkutuculuğu ve dehşeti tek bir fantezide toplamayı nasıl başardığını asla öğrenemeyeceğim, ama ihtişam dolu bir iş çıkardığı kesin..."
Diana Wynne Jones
Howl's Moving Castle'ın yazarı.

5) Otostopçunun Galaksi Rehberi

Yazar:Douglas Adams
Üretici:Kabalcı Yayınevi
OKUOKU Fiyatı:t 38,50
Sayfa Sayısı:709

Tamamen sakin bir hayat yaşamak, hayatına temel yaşamsal fonksiyon olarak soğuk bira ve güzel çay içmek kavramını oturtmak isteyen, kendi halinde, üstelik fazlasıyla uysal bir adam Arthur Dent, bir sabah uyanır ve evinin saçma bir nedenle yıkılacağını öğrenir; ama bu yalnızca başlangıçtır. Daha bir kaç saat bile geçmeden gezegeni yok edilecek ve yanında kankası Ford Prefect, üstünde yıpranmış sabahlığı, elinde havlusuyla galaksi boyunca sürecek inanılmaz bir yolculuğa çıkacaktır ...

Ay bu kitabı aylardır almak istiyordum!!! Ama pahalı geldi alamadım .s Sonunda almayı başardım *.* Okumak için sabırsızlanıyorum! 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tasarım: Şevval & Moka