21 Haziran 2015 Pazar

Anime Zamanı! Mirrai Nikki



Mirai Nikki -Gelecek Günlüğü-
26 bölüm + 2 Ova
2011 Yapım
Amano Yukiteru (Yuki), asosyal, çevresi ile iletişim kuramayan, tüm gününü cep telefonundan günlük yazmakla ve hayali arkadaşlarıyla konuşmakla geçiren biridir. Bir sabah uyanır ve cep telefonunda gün içerisinde olacak her şey tek tek yazmaktadır. Telefonunda yazan olaylar gerçekleştikçe Yuki daha da şaşırır. Sonra anlar ki aslında bu hayali arkadaşı gerçektir ve  bu arkadaşı aslında zaman tanrısı Deus’dur. Deus, Yuki’yi bir yarışmaya dahil eder. Yuki kendisi gibi 11 kişinin daha olduğunu öğrenir ve ölümüne bir yarış başlar. Bu 12 kişiden sadece biri sağ kurtulacak ve kazanan kişi yeni zaman tanrısı olacaktır.


Ne izledim lan ben... Arkadaşlar ne izlediğim hakkında en ufak bir fikrim yok... Animeye başlarken de konusu hakkında hiçbir fikrim yoktu. Uzun süredir izlemek istediğim bir animeydi. Çünkü her yerde karşıma çıkıyordu. Bende cuma günü hadi bakalım diyerek izlemeye başladım ve BU NASIL ANİME ALLAHSIZ KİTAPSIZLAR BÖYLE ANİMEMİ OLUR! KALBİMEMİ İNDİRECEKSİNİZ SİZ! Ya... hala şoktayım.. O final o bitimi.. Sol ciğer komple gitti. Oooooof ooof.

Pekala sakinim. Şimdi daha önce bu kadar çeşitli duygular yaşadığım bir anime izlememiştim. Ya hani karakterlerin birinden bile nefret edemiyorsunuz çünkü hepsinin altından ayrı bir dramatik olay çıkıyor. Hikayeyi dinliyorsunuz. Ulan bu adam kazansın yazıktır diyorsunuz hooop diğer karakterin ki ayrı dramatik.... Gerçekten çok çok fazla piskolojik bir animeydi. 
Hala etkisindeyim yani durup durup düşünüyorum. Aklıma geliyor. 

Şimdi girdikleri yarışma şöyle; 12 kişi var ve bu 12 kişinin telefon günlükleri var. Gelecek günlükleri yani. hepsinin günlüğünün işlevi farklı. Birisinin Kaçış Günlüğü diğerinin Rastgele Günlük falan. Daha fazla söyleyemiyorum çünkü spoiler olmasın. Baş karakterimiz olan Yukiteru Rastgele Günlüğü var yani. Gün içindeki olacak olayları söylüyor. Yuno ise ki kendisi ikinci başrol hatta asıl başrol sanırım _-_ Yukiteri Günlüğü var onun yaptıklarını anlatıyor. Şimdi Yuno şu pembe saçlı kız ve hayatımda gördüğüm en saykopat piskopat yandere karakter. Ya ben Akame Ga Kill'deki Esdeath'e yandere derdim onun yanında Yuno devede kulak... Yuno Yukki'ye -yani Yukiteru- aşşşşşırı takıntılı. Onun için adamları kesiyor, kolları koparıyor falan. Dehşet ötesi bi karakter ki anime sadece bu kız için bile izlenir ki çoğu kişi sırf bu yüzden izliyor.

Yuno anime boyunca en gizemli karakter. Gerekse karanlık geçmişi gerekse Yukki'nin yanında kawaii kızı oynayıp o arkasını döndüğünde elinde bıçakla milleti katletmesi falan apayrı bir karakter. Dengesizin önde gideni ama çok da yakışıyor zilliye :D Yukki'ye gelecek olursak hayatımda
onun kadar salak, gerizekalı, alık, saf, embesil, angut bir karakter görmedim. Pısırık korkak ağlak bir tipti. Yuno'ya bağlıydı tüm oyun boyunca. Yuno olmasaydı tek başına daha ilk Dead End'de ölürdü.Hele o finalde yaptıkları neydi ya.... Bak yine sinirlendim. Ama bence final açısıyle en trajik son da onunkiydi. O yüzden kızamıyorum :C

Veeee geldik benim gözde karakterim olan Akise Aru'ya *-* Zaten beyaz saçlı karakterlere karşı zaafım var. Akiseyle beraber iyice coştum dgfhggfg. Yandaki sempatik kırmızı gözlü arkadaşımız Akise. Ki bu da çok trajik Allahım. Anime o kadar dramatik ki nereye baksam ayrı trajedi ayrı bi dram görüyorum. Akıl sağlığım bozulacak Allah affetsin :c. Akise hakkında saatlerce konuşabilirim ama belki de hakkında en büyük spoiler olacak kişilerden biri.



Hakkında en büyük spoiler olacak kişilerden biri de Uryuu Minene. Yani 9. yarışmacı. O kadın
tam bir idol! Tsundere haliyle animede favori karakterlerimdendi.  Aaah ah o da çok üzücüydü. Ya arkadaşlar diyorum size bu anime piskolojimi bozdu!!




 Ama kesinlikle izlenmesi gerek!! eğer benim gibi kopmuş kafalara, kollara; türlü entrikalara, zeka oyunlarına bayılıyorsanız kaçırmayın derim!! Finali sizi kesinlikle ters köşe yapacak bir anime. Bitiminde benim gibi boşluğa düşeceksiniz!! Normalde ben bi film, anime izlerken olacak en saçma sonu düşünür kendimi ona göre hazılarım (Örn: Lan düşünsenize adam gay çıkıyor falan ehuheuheu) Mirai Nikki benim bile hayal gücümün ötesindeydi. Mükemmeldi kısacası.


İzlenilecekler listesine ekleminizi dehşetle tavsiye ederim!

Not: Ost'leri de harikaaağ *-*





5 yorum:

  1. Bu animeyi çok gördüm galiba izlemeliyim

    YanıtlaSil
  2. Ben de çok gördüm yağ, youtubeda remix videosu falan var Yuki'nin :D https://www.youtube.com/watch?v=NI_fgwbmJg0

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kim yapmış ya bunu nbdjdkdj Hipnoz oldum resmen fark etmeden 5 dakika izlemisim dnfnfnfnfkdv

      Sil
  3. Şey... Birisi yorum yapmış yanlışlıkla sildim özür dilerim :c Death Note ile uzaktan yakından alakası yok. Ha zeka oyunları var ama kan sevmiyorsun pek tavsiye etmem. Çünkü aşırı kan var.

    YanıtlaSil

Tasarım: Şevval & Moka