-3 Yumurta
-Bir yemek kaşığı süt
-İnce kıyılmış bir yemek kaşığı biber
-Yine ince kıyılmış maydonoz
-Bi tutam karabiber
-Bi tutam köri
-Bi tutam tuz otu ( Normal tuz da kullanabilirsiniz ben farklı tat versin diye tuz otu kullandım)
-Damak zevkinize göre baharatlar, sebzeler.
2) Sütle biraz daha çırptıktan sonra ufak bi süzgeç yardımıyla malzememizi farklı bir kaba süzüyoruz. ( Arkadaşlar ben bu adımı çok saçma diye yapmamıştım. Meğersem yumurtanın çırpılmamış akı içinde kalmasın diyeymiş. Eğer süzmezseniz yumurtayı ocağa dökünce yumurta akı baloncuk baloncuk oluyor dhgfjhfj Deneyimledim valla oluyo dhgfkdf)
3) En son sebzeleri ve baharatları ekleyip son kez karıştırıyoruz. Tamaaaaam malzemelerimiz hazır.
Tavayı yağladıktan sonra kepçeyle teflona koyuyoruz. İyice piştiğinden emin olduktan sonra pişen kısmını spatula yardımıyla yuvarlıyoruz. Aşağıdaki gibi. Sonra tekrar bi kepçe ile dibine döküyoruz. Dikkat hepsine değil sadece pişen kısmın dibine.
O kısım da pişince tekrar yuvarlıyoruz. Zaten dibine döktüğünüz için parçaların birbirine kaynaşmış olması lazım. Sonra yine karışımı döküyoruz. Bu işlemi malzeme bitene kadar tekrarlıyoruz.
Anlamayanlar için. 1 numaralı kısım pişen kısım. Taradığım ve 2 ile numaralandırdığım kısım dibine dökülen yeni karışımımız. Yuvarladıktan sonra yumurtayı biraz tavada yukarı sürükleyin ki yeni malzemeye yer açılsın dgfjdhg
En son bu hale geliyor. Artık Tamagoyakinizi yiyebilirsiniz :D Ben üzerine bakalım nasıl olacak acaba ehuehueh diyerek ketçap ekledim. Fena olmadı. Yaparım bi daha büüyük ihtimalle hem lezzetli hem de kolay *-*
İnternette bu gifi buldum ama yapan aşçı hunharca yumurtayı yuvarlamış sürekli. Kolay gelen böyle yapabilir ama bence daha zor çünkü yumurtanın bi ucunu kıvırmak bile zorlarken hepsini dağılmadan rulo yapabilmek yetenek işi hggjffbdhfh.
HERKESE AFİYET OLSUUUN!
Bir Japon yemeği deneyipte başarılı olan ilk insansın,tebrikler.Bende ilk olarak Japon Pirinç Omleti(Omurice) yapacağım,en kolay o gibi gözüküyor sdfghjk Onigiri yaparsam başarısız olacağımı düşünüyorumda dfghjk
YanıtlaSilBen onigiri de yapmıştım jdjskkf Dene dene valla mutuş oluyor *-*
SilAy çok gûzel deneyeceğim zaten acıktım ^3^
YanıtlaSilKolay gelsiin :3
SilOF.
YanıtlaSilTek kelimeyle mükemmel görünüyor bu Elif *-* Harika olmuş ellerine sağlık. Tadına bakmayı cidden isterdim doğrusu.
Böyle şeyleri denemeye çok meraklıyım ama bir türlü ayaklarım şu nalet mutfağa gitmiyordfgsd Bir gün ben de deneyeceğim ama!!
Aaaa ayıp ama Shuu-san can boğazdan gelir sanırım üşenmeyeceğim tek konu midem :D Bir an önce deneyin gerçekten lezzetli oluyor *-*
SilNe güzel anlatmışsın, afiyet olsun. :D Evime geçince ben de yapacağım heveslendim :D
YanıtlaSilAynen yapın *-* Herkes yapsın! Afiyet olsun :D
Siloohhhh yalnız ve ruhu işsiz bi kadın olarak tez zamanda içine 1500 gereksiz malzeme ekleyerek denemem lazım, teşekkürler. *-*
YanıtlaSilbu arada nette izlediğim vidyolarda (eminim sen de izlemişsindir) bu yımırtayı kıvırma olayını büyük chopsticklerle yapıyolar, acep o sayede mi koyduğun gifteki gibi yuvala yuvalayıveriyolar? denemek lasım :3
Ya chopstickle çok zor oluyor. Öyle sadece bir video gördüm. Geri kalanları hep yayvan spatula ile çeviriyordu ben de öyle yaptım valla fmcjkxlslxl Ya geçenlerde de Çilekli Tart yapmıştım ama yazmaya çok üşendim onun tarifine de bak çok güzel olmuştu bu da nerden aklıma geldi şuan bilmiyorum cmxbxjkvlx
SilPonyo filmini izlediyseniz, oradaki ponyo gibi son gif ghfjdklsş
YanıtlaSilSabah kahvaltıda yiyebilir miyiz bu omleti gfhdjklsşa
Ponyo'yu izlemedim ve tabi ki kahvaltılar için ideal cmcnkavlanjlvb
Sil