14 Ocak 2020 Salı

Minik Bir Kitap Alışverişi ve "Sorunlarla Baş Etmek için Boyama Kitabı ve Günlük"

Merhabalar!!! 

Nasılsınıııız? Bu hafta fazlasıyla verimli geçti benim için, bir kitap bitirdim ve minik bir kitap alışverişi yaptım. Ayrıca bugün dönemin son final sınavına girdim artık 3 hafta boyunca dinlenip, vicdan azabı çekmeden kitap okuyabilirim! Bu rahatlığı gerçekten çok özledim, son iki üç ay o kadar yoğundu artık hiçbir şey düşünmeden sadece kitap okumak ve dinlenmek istiyorum :')

Fotoğraf çekme becerilerim çok kötüymüş onu fark ettim... Fotoğrafa dair her şey fazlasıyla yamuk.

1) Amin Maalouf -Uygarlıkların Batışı 
Amin Maalouf'dan henüz sadece üç kitap okudum ama gerçekten yazdığı kitapların içeriğini ve değerlendirmelerini seviyorum. Bildiğim kadarıyla bu kitabı Aralık ayının sonunda çıktı ve yazarın en güncel kitabı. Kitap, son dönemlerde yaşanan olayları Ortadoğu ve diğer ülkelerle bağdaştırarak yorumladığı denemelerden oluşuyor ve Habertürk'teki röportajında kendisinden duymuştum biraz karamsar bir kalemle ele almış bu eseri. Ölümcül Kimlikler kitabının da devamı gibi olduğu söyleniyor. Ben o kitabı okumuştum ama siz onu okumadan da bu kitabı okuyabilirsiniz.
Kitabı YKY kitabevinden 17 liraya aldım.


2)Marcel Proust -Swannlar'ların Tarafı ve Çiçek Açmış Genç Kızların Gölgesinde
Sonunda Marcel Proust'un ünlü Kayıp Zaman Serisi'ne ben de başlıyorum! Bugün ilk kitabı sahaflara soruyordum ve en sevdiğim kitapçıda buldum. Kitapçı bana ikinci kitabın da olduğunu normalde çok nadiren insanların Marcel Proust kitaplarını sahaflara verdiğini ve bunu kaçırmamam gerektiğini söyledi. Baktım fiyatı da çok uygun, ikisini birden aldım. Toplam 35 lira tuttu, normalde sadece ilk kitap 32 lira :'))) Ayrıca kitaplar çok temiz ve ayraçlı. AAaaa sahafları çok seviyorum :')

3) Sorunlarla Baş Etmek için Boyama Kitabı ve Günlük

Bu kitabı anneme hediye olarak aldım ve sizlere de ayrıca tanıtmak istedim, çünkü içeriği hoşuma gitti. Annem tam bir atom karınca gibi (her ne kadar yardım etsek de) sürekli ev işleri ve kendi mesleği arasında gidip geliyor ve gözlemlediğim kadarıyla kendine fazla vakit ayıramıyor. Kendisi çaktırmasa da şu aralar onun bir molaya ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden her gün belirli bir saati sadece kendi için ayırıp, çay/ kahve içerken bu defteri doldurabilir diye düşündüm. 


Kitapta böyle "Daha Kaliteli Uyku İçin, İyi bir Dinleyici Nasıl Olur?" tarzı paragraflar da var. Annem için böyle şeyler çok basit kalsa da bazen insan çok önemsiz gördüğü şeyleri bile hatırlama ihtiyaç duyuyor :')



Kitapta böyle boş sayfalar da var. Annem bioenerji, meditasyon ve bu tür spritüel şeylerle ilgili olduğu için bu kısımlara notlar tutabilir veya bir günlük olarak kullanabilir diye düşündüm. Boyama kısımları fena değil ama boyama yapacağından çok eminim değilim bu arada sanırım kitaptaki en karışık şekli seçmişim fotoğrafını çekmek için, diğer desenler çok daha düzgün :'D

Eğer siz de böyle gün içinde durup dinlenmeniz gerektiğini düşünüyorsanız, lütfen bir saat de olsa kendinizle baş başa kalın. Düşüncelerinizle vakit geçirin ve kendinizi dinleyin. Senelerdir kendimi dinlediğimi zannederken aslında kendimden uzaklaştığımı fark ettim. Aslında sadece benliğim ile tartışmaya giriyor, onu dinlemiyormuşum bile.

Bunları yazarken aklıma gelen bir şarkı ile yazımı noktalıyorum sevgili blogger arkadaşlarım. Umarım hepiniz harika bir hafta geçirirsiniz! 


"İnsan kendine rağmen yaşamayı bilmeli bazen Benmişim kendimden bir korkak yaratmışım Kendimi korurken en çok ben ürkütmüşüm Benmişim kendini savunurken en çok hançerleyen Bir meçhul olmuşum failim ben"

1 yorum:

  1. Sınavlardan sonra özgürce kitap okuyabilmek harika :)) Proust hiç okumadım, yorumlarını bekliyor olacağım. Annene aldığın hediye de çok güzel, ne hoş bir düşünce olmuş :))

    YanıtlaSil

Tasarım: Şevval & Moka