27 Nisan 2015 Pazartesi

Kitap Yorumu: Eksik Parça- Michelle Hodkin

Selamlaaar! Dün gece Tek İsim Tek Kader bitince çok merak ettiğim Eksik Parça'ya başladım. Çok uykum geldiği için 100 sayfa okuyup bıraktım. Sonra bugün okulda ard arda 3 ders boş olunca kitabı bitirdim! O kadar harikaydı kiii!

Eksik Parça
Michelle Hodkins
424 Sayfa
Pegasus Yayınları

Bir gün uyandığında son birkaç gününü hatırlayamadığını düşün... Mucizevi bir şekilde kurtulduğun kazada tüm arkadaşlarını kaybettiğini, Ailenin yeni bir sayfa açmak için taşınmak zorunda kaldığını, Kendi geçmişinle ilgili senden daha fazlasını bilen bir çocukla tanıştığını, Tüm yaşadıklarından sonra yeniden âşık olabildiğini, Gerçek olması imkânsız halüsinasyonlar gördüğünü, Aklını kaçırdığından endişelenmeye başladığını düşün. Ne yapardın? Mara Dyer işte bu sorunun cevabını öğrenmek üzere… 

"Mara Dyer'ın unutulmaz bir rüyayı andıran, gizemli ve romantik hikâyesi sizi esir alacak." 
-Cassandra Clare, New York Times çoksatanı Mortal Instruments serisinin yazarı-

"Eksik Parça kara mizah, merak uyandıran gerilim ve samimiyet arasında nadir bulunan bir denge kurmayı başarmış. Bir an kahkaha atarken hemen arkasından korkup tüm ışıkları açarak battaniyenin altına girmek istedim. Michelle Hodkin, tüyler ürperten betimlemeleri ve iç ısıtan romantik sahneleriyle yetenek ve kalitesini gözler önüne sermiş. Daha önce böyle bir roman okumamıştım." 
-Veronica Roth, New York Times çoksatanı Divergent serisinin yazarı-

"Eksik Parça, zekice yazılmış, büyüleyici bir gerilim romanı. Gizemli erkekleri, tehlikeli kadınları ve çok karmaşık aşk hikâyelerini sevenler için mükemmel bir eser." 
-Kirsten Miller, New York Times çoksatan yazarı-

"Vay canına. Michelle Hodkin'in ilk kitabı sizi son sayfasına kadar merakta bırakacak." 
-Beth Revis, New York Times çoksatan yazarı-

"Şiirsel ve tatlı olduğu kadar ürkütücü ve karmaşık hikâyesiyle Eksik Parça'yı elimden bırakamadım. Bu kitabı okurken bütün ışıkları açın." 
-Rachel Hawkins, New York Times çoksatan yazarı-

Öncelikle bu kadar güzel bir kitaba bu kapak hiç yakışmış mı? Kapağa bakınca kötü konulu kitaplar geliyor aklıma. Soran oldu bugün okulda ne kitabı bu diye. Korku diyince inanmadılar. Mağdur kaldım :(  Ayrıca kitabın arka kapakla da bi ilgisi yok. Arka kapakta esrarengiz bi çocuk Mara'nın hayatını Mara'dan daha çok biliyormuş. Yoooo. Yok öyle bişey.


Biliyorum berbat bir giriş yaptım. Şimdi ilk paragrafı okuyanlar kitabı beğenmedim sanacaklar. Amaaaa kitabı çok beğendim. Bir günde bitirmemden anlayacağınız üzere :3. Aslında kitap çok klişelerle dolu. Ancak içinde paranormal unsurlar bulundurmasıyla tamamen alanının dışına çıkıyor. 

Kitap daha ilk bölümden sizi sarsıyor. Kapağı açtığınızda sizi bir uyarı karşılıyor;


İşte bu! Uyarı da şöyle diyor. "Benim Adım Mara Dyer Değil" 

Burayı okuduktan sonra diyorsunuz ki işte kitap başlıyor!! Kitabı okurken sonrak,i sayfada nolacak diyerek okudum ki benim gibi birine göre bu çok zor birşey. Kolay kolay bu kadar heyecanlanmam. Ama bu kitap beni benden aldı *.* 







Peki neden klişe dedim? Şehirdeki yeni kız, yakışıklı bela tip çocuk muhabbetlerini çok duymadık mı? Hah! İşte o bu kitapta bolca var. Ancaak şehirde ölüler gören yeni kızı hiç gördük mü? Imm. HAYIR! Ama bu temaya bayıldıım! O kadar muhteşemdi kii!


Ciddi olarak sevdğim kitapları yorumlayamıyorum :D Ama beğenmediğim bir kitap olunca çenem düşmüyor valla. Kitabın ikincisi ne zaman çıkacak bilmiyorum. Ancak bekleyebileceğimi sanmıyorum. İnternette bulabilirsem orjinal dilinde okuyacağım! 

KİTAPLI GÜNLER!



2 yorum:

  1. John green okumayı bilmiyosun bari okuma blogcu hatta adını ağzına alma. Kitaptan anlayanlar blogcu olsa ya lütfen !! Çok mu iyi bir yazarsın sen. Neden mi john green? Amacı olan karakterler yaratıyor. Vampir kurt efsanesi gibi beyin sulandırmıyor. Hayatın gerçekleriyle yüzleştiriyor okumasını bilene!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Krdş John Green yorumu bi önceki yayın. Yanlış yoruma hakaret ettin ehehehhe. Ona yaz sonra keseriz hesabını :D

      Sil

Tasarım: Şevval & Moka