15 Mayıs 2015 Cuma

Bloggerlık Evrimim

Selamlar! Nasılsınız? Çoğunuzun sınav haftasında olduğunu düşünerek cevabı kendim yanıtlıyorum. "Stresli" Alın benden de o kadar. Daha 4 sınav olduk ama o kadar doldum ki, hafta sonunu iple çektim. Cuma günü gelse de bloga yazsam diye...

Bloga yazmak. Eveeet asıl konumuz başlıktan da anlayacağınız üzere bu. Fark ettiniz mi bilmiyorum ama bi kaç haftadır blogumun asıl konusundan çevirdim. (Ne diyorsun Atlantisli?!) Yani ismimden de anlayacağınız üzere ben bir kitap bloguy(d)um. İlk zamanlarda okuduğum kitapları yorumlamak, paylaşmak için açmıştım bu blogu. İlk başlarda bence gayet iyi gidiyordum. Okuduğum kitapları olabildiğince yorumluyor, videolar, müzikler gibi medya ögeleri ile de destekliyordum. Sonra birden aklıma İnstagram hesabı açmak geldi. Ve benim için -çok küçük gibi görünse de- hayatımın dönüm noktası gibi bir şey oldu.

Hiç adını duymadığım kitapların, yazarların çok popüler olduklarını gördüm. Yepyeni yazarlar ve kitaplar keşfettim. Yani ben kendimi kitaplarla ilgilenen birisi zannediyordum. Buna güvenerek kitap blogu açmıştım ama hiç sandığım gibi bi bilgi birikimim yokmuş. Öncelikle sürekli aynı tür okuduğumu fark ettim. Fantastik.. Sürekli fantastik okuyormuşum. En sevdiğim tür kendisi. Ama kitap kültürünün bununla sınırlı kalmaması gerektiğini anladım. Ve dikkatimi çektiği sürece her türü denemeye çalıştım. Young Adult, Distopya, Siyasi, Klasik... Anlayacağınız bookstagram olmak bana çok yönlülüğü öğretti. Ama bunun olumsuz bir yönü de vardı tabi ki.

Benim için bu süreç deneme yanılma gibi bi şey oldu. Yani ben yeni türler keşfederken o kadar gereksiz ve saçma kitaplar da okumuş oldum ki vaktime acıdım. Şükürler olsun ki kısa sürede fark edip eski seçici halime geri döndüm. Artık tam olarak hangi türleri sevdiğimi biliyorum. Ve her övülen kitaplara balıklama atlamıyorum. Zaten öyle sevmediğimi önceki yazılarımdan birinde bahsetmiştim. Neyse yine çok konuştum... Pekala sadede geliyorum.

Instagram hesabı açınca fark ettiğim bir diğer şeyse herkesin blog açıyor oluşu. Çoğu kişi önce bookstagram olduktan sonra blog açıyor sanırım. Ben açılan blogların çoğunu inceliyordum. Hepsi birbirinin aynısıydı. Ve sonralardan acı bi gerçek kafama dank etti "Benim blogum da herkes gibiydi." Yani sadece kitap yorumuydu. Sıradanlıktan nefret eden bir insan olduğum için uzun bi süre blogumda farklılık yaratacak şeyler düşünmeye başladım ve buldum! Tamam kitaplar en büyük ilgi alanım olabilir ama asosyal biri olarak film, dizi ve animelerle de kitaplar kadar ilgileniyordum. Sonunda onları da bloga eklemeye karar verdim. Bunun yanına da okuduğum mangaları ekleyince.... VOİLA! Blogum gerçekten içime sinmeye başladı. Yani artık en azından kendimi herkes gibi hissetmiyorum.

Sürekli kitap okuyamıyorum. Yani arada kitap okuma isteğim gidiyor. Bloıga yazacak şey olamazdı yani. Ayrıca blog yazmayı çok seviyorum. Ne kadar az takipçim olsa da bu işi çok seviyorum. Yani okuyacağınızı bilsem saatlerce yazabilirim. Her neyse okuduğunuz için çok teşekkür ederim. Bundan sonra yeni blogum ve ben karşınızda olacağız!!







7 yorum:

  1. Ben de kitap bloğuyum ancak içimden ne gelirse paylaşıyorum.Böyle yapman iyi olmuş seninde.Her ne kadar kitap bloğu olsak da film,dizi yorumlamak da hakkımız:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi ki ^^ Ancak url'mde kitap kurdu yazıyor diye nedense kendimi kısıtlanmış hissediyordum. Artık aştım ama ^^ Her telden bi blog olacağım :3

      Sil
  2. Bu konuda ben de böyle düşünüyorum, bloglar çoğaldıkça birbirlerine benzemeye başladılar. Bazıları sırf can sıkıntısı için açıyor, bire bir kopyalama yapıyorlar. Neden uğraşsınlar canıım... Mesela bir blog yeni açmış, mailden benden yardım istedi falan. Sonra benim giflerimi, stilimi kopyaladı. 2 tane yazı yazdı sıkılıp blogu bıraktı. Neymiş yorum yokmuş.. Blog var blogcuk var. Neyse...

    İçinden ne geliyorsa onu yap! Burası senin ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle yorumun için çok teşekkür ederim ^^ Aynen çoğu kişi bi hevesle açıp blogu yarıda bırakıyor. Ama ben gerçekten severek yapıyorum ve bırakmak istemiyorum. Artık her konuda özgürüm. Sınırlı kalmayacağım :3

      Sil
  3. Blogun tasarımı muhteşem yeni içeriklerle de daha güzel olur umarım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ooo Fatma Hanım nerelerdeydiniz :D Çok teşekkür ederim :3

      Sil
  4. Bence tasarimin güzel olmuş :D
    Ben de yeni blog actim , beklerim :3
    http://dusesingunlugu.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil

Tasarım: Şevval & Moka