4 Nisan 2015 Cumartesi

Becca Fitzpatrick: Siyah Buz

Selamlar! Bugün uzun süredir okumak istediğim kitap olan Siyah Buz'u bitirdim.(NOT: bU TAM 1 AY ÖNCESİNİN YAYIYINIYDI JFSDBGHFB BİRAZ YAZIP TASLAKLARA KAYDETMİŞTİM. ŞİMDİ DEVAM EDİYORUM :D) Harikaydı!! Kitaba başlarken herkes şöyle demişti
-Tam bir hayal kırıklığı.
-Beklentini düşük tut.
-Becca bu sefer olmamış tatlım. Amaaaa gel gör ki ben dehşet beğendim!


Hatırlarsanız kitap ilk çıktığı hafta şöyle bir tanıtım yazısı yazmıştım. Sonunda okuma fırsatım oldu. Öncelikle Becca'nın diğer kitaplarını hafızadan silin. Sildiniz mi? Hah! Tamam. Sil baştan yepyeni daha önce hiç okumadığımız bir Becca tarzıyla karşı karşıyayız bu kitapta.


Aşık olmak hiç bu kadar tehlikeli olmamıştı...

Beni ona bakarken yakalayınca hemen gözlerimi kaçırdım
Bakarken yakaladığına inanamıyordum.
Ona karşı hissedebileceğim çekim fikrinden nefret ettim.
Beni rehin almıştı.
beni isteğim dışında alıkoymuştu.
Son iyilikleri bunu değiştiremezdi.
Kendime onun gerçekte kim olduğunu hatırlatmak zorundaydım.
Ama gerçekte kimdi?

'' Black Ice , Wyoming dağları arasında geçen psikolojik bir macera. On yedi yaşındaki Britt Pfeiffer Teton Dağına yolculuk yapmak için hazırlanmışken , devamlı düşüncelerinde dolaşan eski sevgilisininde kendisine bu yolculukta katılmasını beklemiyordur. Tam Britt , Clavin’e duygularını anlatacakken beklenmedik bir kar fırtınası yüzünden sığınacak bir yer aramak zorunda kalırlar. İki kişinin kaldığı bir kabin bulup oraya sığınan Britt’i hoş olmayan bir sürpriz beklemektedir , bu iki adam da onu tutsak almıştır. Britt hayatına karşılık bu adamları dağdan çıkarmaya çalışır. Fırtınaya karşı yol alırlarken Britt tek yapması gereken şeyin Calvin onu bulana kadar hayata kalmak olduğunun farkındadır. Ardı ardına bulduğu ipuçları onu çözülmemiş cinayetlere yönlendirirken Britt katilin yeni hedefinin kendisi olduğunu keşfeder. ”

Öncelikle kitaba sıfır beklentiyle başladım. Çünkü ciddi manada baya fazla olumsuz yorum duydum. Ama daha ilk sayfalardan beni içine çekti kitap. Karakterlerin hepsine ısındım. Ve eğer blogumu uzun süredir takip diyorsanız bir kitapta duyguların nasıl yansıtıldığına çok önem verdiğimi bilirsiniz. Bu kitapta herşey o kadar iyi yansıtılmıştı ki! O kış ayazını, soğunu ben hissettim. Orada Jude ve Britt üşüdükçe ben evimde soğuktan titredim. Yani bu konuda da tam puan aldı benden! 

İlk okumaya başladığımda daha ilk sayfa olmasına rağmen sıkılıp bırakmıştım. 2-3 kitap sonra elim tekrar Siyah Buz'a gitti. Bu sefer kitaba başlayınca şok oldum. Kendi kendime 'Ben bu kitabı elimden bırakacak kadar ne yaşamışım' diye sordum. 1-2 bölüm sonra aksiyon biraz azaldı ve Korbie yani Britt'in yakın arkadaşı çok sinirimi bozdu ve bana dehşet şekilde tanıdığım birini anımsattı... Orada bi duraklama dönemi yaşadım :D Sonra ne olduysa olmaya başladı! Olaylar o kadar ustaca gerçekleşti ki bi solukta okudum. Hele o sonuu! Ah o son Beni nasıl ters köşe yaptı. Şey aslında ben kitabın başında dalgasına "ahahhaha katil ... çıksa ne gülerim ya" gibi bi yorum yapmıştım ve...... Siz anladınız ;)  O yüzden kitabın sonu der susarım.


Herkes gibi Hush Hush serisiyle karşılaştırmasam olmaz. Ben Hush Hush serisini 13-14 yaşlarında okumuştum ve çok beğenmiştim. Okuduğum ilk melek temalı kitaptı ve ciddi manada Patch diye ölür oldum. Sonralardan melekli kitap okudum ama olmadı eskisi gibi :( Her neyse konumuz o değil. Hush Hush serisi daha çok "genç" kitleye hitap ederken bu biraz daha "herkese" hitap ediyordu. Yani annem Hush Hush okusa sıkılır basit bulur ama bunu beğenir djhgdf. Zaten artık kötü çocuk-saf kız, fantastik oğlan-saf kız kitapları beni sıkmaya başladı. Sanırım büyüdüm :') 

Kitabımızın Youtube da film gibi bir videosu var buradan izleyebilirsiniz.
Kitabın ön okumasını da buradan okuyabilirsiniz






2 yorum:

  1. Bende o beklentini düşük tut diyenlerdendim afsdg bence beklentini düşük tuttugun ıcın beğendin cunku ben baya yüksek beklentiyle başladım ve beğenemedim -,-

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Halbuki seninle kitap zevklerimiz aynıydı :(

      Sil

Tasarım: Şevval & Moka