29 Mayıs 2015 Cuma

Öğretmen Olup da Adam Olamayanlara İthaf



Bu yazımı okulumuzdaki Fizik "öğretmeni"ne ithaf ediyorum.

Değerli Hocam;

    Bu mektuba "Sevgili Hocam" diyerek başlamayı çok isterdim fakat benim için bi sevginiz yok. Değeri ise öğretmen olmanıza bağlıyorum. Bugün size tam 3 aydır sunmaya çalıştığım ancak beni görmezden gelerek sunmama izin vermediğiniz proje ödevimi sundum. Ancak hatırlıyor musunuz nasıl sunduğumu? Hatırlayamıyorsunuz çünkü sunamadım. Beni tahtaya kaldırıp 40 dakika boyunca duvar kenarında bekletişinizi, tüm konuyu sizin anlatışınızı, benimle alay ederek sınıf önünde rencide ettiğinizi hatırlıyor musunuz peki? Ben çok iyi hatırlıyorum da o yüzden.

Bugün benim için 11 yıllık öğrenci hayatıma bir kara lekeydi. Ve bir kez daha TM öğrencisi olduğum için şükür ettim. Hocam, bugün nasıl bi tutum sergilediğinizin farkında mıydınız acaba? 17 yaşında bi genç kızı öyle rencide etmek, sınıfın ortasında aşağılamak sizce bir eğitimciye yakışır bi hareket miydi? Kusura bakmayın ama "Öğretmen" sıfatı size yakışmıyor. Mesleğinizin hakkını veremiyorsunuz. Siz bugün belki sınıfta eğlendiniz ama benim için 2 yıldır her dersiniz nasıl geçiyordu haberiniz var mı? Fizikten zaten hiç anlamıyorum ve sağolun siz de sevmem konusunda hiç yardımcı olmadınız. Aksine soğuttunuz. Bugün sınıfta ağlamamak için kendimi zor tuttum, gözlerim yandı. Ve siz bir öğretmensiniz. Beni bu hale düşüren bir öğretmensiniz.

Siz öğretmen değilsiniz. egonuzu tatmin etmek, eğlenmek için benim gibi öğrencileri kullanan birisiniz. Sınıfta düştüğüm durumdan haberiniz var mı? Ya da nasıl hissettiğime dair bi bilginiz var mı? 34 kişi size gülerken o sırada nasıl hissettim empati kurar mısınız lütfen? Bir öğretmen böyle yapmaz. Bize her ders övdüğünüz Baş Öğretmen Ulu Önder Atatürk sizin bu halinizi görse napardınız? Hiç mi utanmadınız bugün bana öyle davranırken? Tamam derslerim iyi değil ama şu zamana kadar size karşı bir saygısızlık yapmadım. Sözlü notuma 50 girdiniz gıkımı çıkarmadım. Ama ben bu muameli haketmedim Hocam. Hala Hoca diyorsam bulunduğunuz konuma duyduğum saygımdandır.

Üniversite okumakla adam olunmayacağını gösteren en büyük örneksiniz. Tebrik ederim. Okumuşsunuz ama insan olamamışsınız. Çok yazık halbuki insanlık daha değerlidir. Çok yazık. Size çok acıyorum. Belki ben sadece bugün küçük düştüm ama siz her gün küçük düşeceksiniz.

                                                              Saygılarımla Öğrenciniz
                                                          Elif Kara




9 yorum:

  1. Çok güzel olmuş mektup, hocanın suratına attığını görmeyi çok isterdim!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okulların kapanacağı hafta onu da yapacağım. Nasılsa bu sene son. Bi daha dersime girmeyecek :D Gün intikam günü!!

      Sil
  2. Yürü be Elif ! Her gördüğün sakallıyı deden sanma diye bir söz vardır ya. Her gördüğün erkeği adam sanma.

    YanıtlaSil
  3. Bizim din hocamız da sınıfın ortasında bana "Senin kadar kitap okuyan birinin düşüncelerini, düşündüysen tabi, bu kadar beceriksizce ifade etmesine inanamadım!" diye bağırmıştı. O "beceriksiz" lafı hala kulaklarımda çınlıyor. Mektubun benim hislerime tercüman olmuş resmen. Böyle gerizekalıları ülkeden uzaklaştırmak lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En çok koyan da sen öğretmensin ya ne demek bir öğrenciyi aşağılamak!

      Sil
  4. verdınmi mektubu naptı hoca

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoca okuldan gitti, ben mezun oldum ne yapıyorsa yapsın o hoca da umrumda değil bu saatten sonra... Başka öğrenciler adına üzülüyorum.

      Sil

Tasarım: Şevval & Moka