11 Ocak 2016 Pazartesi

Kitap Yorumu: Scarlet -Marissa Meyer

Scarlet
Marissa Meyer
272 Sayfa
Artemis Yayınları

Dünya Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıyayken, Külkedisi İle Kırmızı Başlıklı Kız'ın Yolları Kesişecek…
Mekanik ustası sayborg Cinder hapishaneden kaçma planları yapıyor ancak bunu başarabilse bile dış dünyanın tehlikelerine karşı kendini nasıl koruyacak? 
Dünya'nın diğer ucunda, Scarlet Benoit'nın büyükannesi günlerdir kayıp. Scarlet büyükannesini bulmasına yardımcı olabilecek bir sokak savaşçısı olan Wolf'la tanıştığında, başta bu yabancıya güvenmekte tereddüt ediyor. Ne de olsa sokaklar 'kurt'larla dolu! Yolları kesişen Scarlet, Wolf ve Cinder birlikte esrarengiz bir maceraya atılırken onları bekleyen yeni bir gizemden habersizler. Şimdi üç masal kahramanı da Ay Ülkesi kraliçesinin hep bir adım önünde olmak zorunda. Çünkü kötü kalpli kraliçe, yakışıklı prensi kendi kralı ve esiri yapmak için elinden geleni ardına koymayacak
Ay Günlükleri Serisi'nin ikinci kitabı olan Scarlet aslında modern bir kırmızı başlıklı kız. Seriyi bilmeyenler için kısa bir tanıtıyım yapayım. Cinder diye birisi var (Sanırım Cindrella olduğunu anladınız :>). Yeni Pekin'de yaşayan bir sayborg. Yani robot ama çoğu kişi bunu bilmiyor çünkü robotlar toplumda pek hoş karşılanmıyor. İşte öyle fhdgjhdf. Şimdi kitaba geçiyorum.

Kitap Scarlet'in büyükannesinin kaybolması ile başlıyor. O da onu ararken birisiyle tanışıyor adamın adı Wolf -Omen tanrım ne kadar şaşırtıcı (!)- Wolf büyükanneyi kimin kaçırdığını biliyor ve Scarlet'e yardımcı oluyor. Ancak kurtlara pek güven olmaz değil mi? 
Eş zamanlı olarak Cinder da hapishaneden kaçıyor. Ve olayların arkasındaki yardım alabileceği ki,şi olan büyükanneyi arıyor. Ne büyükanneymiş beee ghfhgjfgh. Ha unutmadan söyleyeyim büyükanne eskiden askeri orduda çalışıyormuş :') O yüzden baya donanımlı yani.


Açıkçası ben Scarlet'i sevmedim. Wolf'dan bi gün şüphe duyuyorken ertesi gün hemen öpüşmeye başladılar. Yav sen ne kadar yüzsüz kızsın Scarlet valla yanımda olsan boğardım seni sanırım... Yani Scarlet ile Wolf'un anlamsız yakınlaşması beni deli etti. Daha dur lan adamı kaç gündür tanıyorsun!? En nefret ettiğim kitap karakterleridir böyle hemen erkekle yakınlaşmaya meyilli olan tipler.... SİZDEN İYRENİYORUM! Ama Cinder öyle miydi Prens Kai istedi yüz vermedi kız helal be sana koca yürekli Cyborg! Neyse sakinim..

İşte kitap bi Cinder'ın tarafındaki olayları bi Scarlet'in tarafındaki olayları anlatıyordu. Ben Cinder'lı kısımları daha çok sevdim çünkü Cinder akıllı bir kız BAŞKALARININ AKSİNE... Ayrıca Kaptan Thorne, Cinder ve Iko tayfasına da bayıldım :') Yani kitap güzeldi ama karakterlere ısınamadığım için biraz soğuktum. Onun dışında aksiyon ve macera çok iyiydi. O konuda yazarın hakkını vermek lazım. o kadar karmaşık şeyler kurgulamak herkesin harcı değildir. Yazarlık zor zanaat..

Neyse bu yayın da burada bitsin daha yazacak çook şeyim var ;-;





5 yorum:

  1. :D :D Ne güzel yorumlamışsın, ben fantastik serileri çok severim ama bunu okumadım, teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asıl ben teşekkür ederim, istersen bir şans ver bu seriye de :D

      Sil
  2. Abbys'in derinliklerine git, ruhun ruh emiciler tarafından emilsin, emi Scarlet! Harry Potter ile Pandora Hearts faslı şöyle bir yana dursun yorumunu okurken nedense Scarlet'e feci atarlandım. Oğlum insan bir sorar, soruşturur, bu adam bana yan çizdi, ben de ona çapraz çizeyim der. Cinder karakterini epey bir sevdim, daha doğrusu bu kitabı epey bir sevdim. Tam da geçenlerde grimm hikayelerini almam üzerine yazına rastlamak hoş bir rastlantı oldu Atlantis'li. Pek severim masallardan uyarlanan kurguları. Bir aralar Once upon a time'ı da az izlemezdim bak. Başta çok güzeldi, elbet daha sonra disney prenseslerini katmaları filan olayı bozdu. Tamam. tamam. Açıkçası Kaptan Hook'a atar yapıp bıraktım diziyi de. Sen ki koca kaptansın, bir kız için mis gibi klasik gemi terk edili mi! O gemide gözüm kalmıştı. Bir de gemisi olmadığı halde etrafta kaptan diye gezinmeye başladı. Neyse sonra almış gemisini de, bir defa gözümden düştü eleman bir daha yüz vermem diye diziye bakmadım. Hala da bakmış değilim. Ha, bu arada cidden anlatımın çok hoştu, okurken oldukça eğlendim ve kitabı da hemencik listeme ilave ettim. Teşekkür ederim. ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim Riveer :3 Once Upon a Time ben de bi vakit çok izledim. Ve Disney prensesleri katılınca diziye ara verdim... Eski kadro benim çok aha hoşuma gidiyordu. Ve aynen Scarlet çok sinir bozucu bi karakterdi! Saf ya bi de Cinder'a bağırıyor sonlarda... Daha da uyuz oldum. Çok teşekkür ederim, inşallah sen de beğenirsin :3

      Sil

Tasarım: Şevval & Moka